Published On: mie, Aug 28th, 2013

Lider sindical: “Salariatii CET sunt considerati sclavi”. Obreja: “Am vrut sa cunosc situatia. Acum o cunosc, nu chiar punct cu punct, dar oricum”

Share This
Tags

poza protest cetDupa proteste, greva foamei si discutii nenumarate cu directorul agentului de termoficare, salariatii CET au ajuns la noul prefect al judetului Braila, politistul-comunitar Gheorghi Obreja.

Pirlog Gheorghita, liderul Sindicatului Liber CET Braila, a transmis Prefecturii o adresa in care reclama abuzurile de la societate si solicita interventia reprezentantului Guvernului in aceasta problema. Sindicalistii reclama faptul ca plata salariilor este facuta pana la luna februarie 2013, iar tichetele de masa nu am mai fost primite din octombrie anul trecut.

“Din punctul nostru de vedere salariatii CET Braila sunt considerati sclavi intrucat numai exista nici un orizont de timp in care se mai pot plati salarii de catre societate, tinand cont si de faptul ca incepand cu data de 08.08.2013 toate conturile societatii sunt blocate de titluri executorii ale tertilor tot din neplata, iar acestea devine inoperabile pentru plata salariilor”, precizeaza Pirlog. Sindicatul mai solicita prefectului sa opreasca “exploatarea salariatului CET de catre actualul Jupin” (n.r. Jupin-directorul CET Braila, fostul viceprimar Stanel Necula).

In cadrul sedintei de astazi a Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii, liderul sindical de la CET a prezentat situatia salariatilor si prefectului Obreja, fost politist-comunitar in comuna brasoveana Tarlungeni.

Dupa ce Pirlog a prezentat istoricul problemelor angajatilor de la CET Braila, si dupa cateva intrebari puse sindicalistului de Obreja, sedinta s-a incheiat cu promisiunea prefectului ca o sa mai aiba loc discutii pe aceasta tema.

“Chiar nu stiu cum sa inchei problema asta. Eu nu am facut mai nimic, am vrut sa cunosc situatia. Acum o cunosc, nu chiar punct cu punct, dar oricum. Promit ca problema nu o sa ramana doar la discutia asta. Sper sa mai discutam, sa vedem ce putem sa facem. Tot ce se poate legal, va promit ca o sa facem”, a incheiat politistul-comunitar Gheorghi Obreja.

Comentarii

comentariu

About the Author

-