Published On: vin, Aug 23rd, 2013

ISU Braila a distrus munitia ramasa din Al Doilea Razboi Mondial

Share This
Tags

pirotehnistInspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dunarea”, al judetului Braila, a organizat si desfasurat in data de 21 august, in Poligonul de specialitate Muchea, o activitate de distrugere a elementelor de munitie ramase neexplodate, rezultate in urma asanarii terenului pe teritoriul judetului in perioada iunie-august 2013.

Au fost distruse 31 de elemente de munitie ramase din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, dintre care doua proiectile explozive calibrul 150 mm, un proiectil exploziv calibrul 105 mm, trei proiectile explozive calibrul 85 mm, un proiectil exploziv calibrul 76 mm, un proiectil exploziv calibrul 20 mm, doua bombe de aruncator calibrul 82 mm, doua bombe de aruncator calibrul 60 mm, o grenada defensiva de razboi, un corp de grenada defensiva de razboi, o grenada defensiva de exercitiu, 15 cartuse infanterie calibrul 9 mm si un cartus infanterie calibrul 7,62 mm. Pentru distrugerea acestora s-au folosit aproximativ 10 kg exploziv.

Paza transportului si asigurarea perimetrului zonei de executare a lucrarilor de distrugere au fost asigurata de catre un echipaj al Inspectoratului Judetean de Jandarmi si un echipaj al Politiei Rutiere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-