Published On: mie, Aug 7th, 2013

Industria romaneasca a inregistrat o crestere de peste cinci procente in prima jumatate a acestui an

Share This
Tags

E.C. - 4.300 - industrie in crestere copyPotrivit  Institutului National de Statistica, cifra de afaceri din industrie pe piata interna si cea externa a crescut cu 5,4% in primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Aceasta crestere a fost datorata in principal evolutiei din industria prelucratoare, cu un procent de 5,7%,  in schimb, industria extractiva a scazut cu 2,9%.

Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au observat in industria bunurilor de capital 16,8%, industria bunurilor de folosinţă indelungat  cu 5,7%, industria bunurilor intermediare  4,5% si industria bunurilor de uz current 1,6% , in timp ce industria energetica a scazut cu 13,5%.

Pe marile grupe industriale, a crescut cifra de afaceri din industria energetica  cu  23,6%, industria bunurilor de uz curent  cu 2,9%  si industria bunurilor de capital 2,7%. Scaderi au fost inregistrate  in zona bunurilor de folosinta indelungata cu 3,9 procente, in timp ce industria bunurilor intermediare a ramas neschimbata.

Comparativ cu luna iunie a anului trecut, in  iunie 2013 cresterile au fost determinate de cele din industria prelucratoare cu 7,2% , iar  industria extractiva a inregistrat o scadere de 5,0%.

Comentarii

comentariu

About the Author

-