Published On: Soare, Aug 25th, 2013

HC Dunarea Braila a castigat turneul de la Constanta

In acest sfarsit de saptamana, Sala Sporturilor din Constanta a gazduit un turneu amical cu participarea echipelor  CSU Neptun Constanta, proaspat promovata in Liga Nationala, CSM Unirea Slobozia, Stiinta Bucuresti, din Divizia A si HC Dunarea Braila, una dintre pretendentele la podium anul acesta.

Turneul de pe malul marii a debutat cu meciul dintre echipa gazda si Unirea Slobozia, un adevarat derby, anul trecut in Divizia A, ambele echipe luptand sezonul trecut pentru un loc de promovare. Cu toate ca au intrat cu un avantaj minin la pauza, 15-14, gazdele s-au detasat pe parcursul celei de-a doua parti si au castigat “derby-ul”, 28-25.

În cel de-al doilea joc, HC Dunărea Brăila, una dintre pretendentele la podiumul Ligii Naţionale în viitoarea ediţie de campionat, a intalnit divizionara A, Ştiinţa Bucureşti. Conform aşteptărilor, brăilencele s-au impus cu 40-30 (18-16), după o primă repriză în care au primit o replică destul de curajoasă din partea echipei bucurestene.

Dupa amiaza au urmat alte doua partide. Primul meci al dupa amiezii s-a disputat intre CSU Neptun si Stiinta Bucuresti, meci incheiat cu victoria nou promovatei Neptun, 39-25(10-12). In ultimul meci din prima zi a turneului, echipa condusa de Cristi Preda a intalnit CSM Unirea Slobozia. Cu toate ca in prima repriza Slobozia s-a tinut scai de HC Dunarea, 19-14 dupa 30 de minute de joc, brailencele s-au distantat pe tabela in a doua parte a jocului, castigand meciul la o diferenta de 9 goluri, 35-26.

Pentru Dunarea au marcat: Perianu 6, Dragut 5, Czeczi 5, Farcau 4, Horjea 3, Moldovan 3, Adespii 2, Safta 2, Barbos 2, Irimia 2, Esanu 1.

In cea de-a doua zi a turneului Dunarea Braila a intalnit echipa gazda, CSU Neptun Constanta, intr-un meci care dadea castigatoarea turneului. In celalalt meci, Stiinta Bucuresti si Unirea Slobozia au disputat partida pentru locurile 3-4 ale turneului.
In meciul pentru locurile 1-2 HC Dunarea Braila a invins CSU Neptun Constanta cu scorul de 31-27, constantencele tinand pasul bine cu fetele lui Cristi Preda. Marcatoare: Horjea 8,Adespii 7, Moldovan 6, Irimia 3, Dragut 2, Perianu 2, Safta 1, barbos 1.

In al doilea meci SloboIa a invins Stiinta Bucureti cu scorul de 30-21.

Acesta este al doilea turneu pe care Dunarea Braila il castiga in perioada de pregatire a noului sezon competional. Pentru suporterii braileni, conducerea clubului incearca sa organizeze un meci amical si la Braila, partida ce va avea loc cel mai probabil weekend-ul viitor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-