Published On: joi, Aug 15th, 2013

Guvernul suplimenteaza programul “Prima Casa”

Share This
Tags

ANL_LacuDulce_BR (2)Ieri, in sedinta saptamanala, a fost adoptata o hotarare de catre Guvern, privind suplimentarea Programului “Prima Casa” cu suma de 200 de milioane de lei.

Plafonul de garantare destinat achizitiei de locuinte ANL va fi suplimentat cu 200 milioane de lei, astfel incat garantarea ajunge la 500 milioane lei.

In cadrul sedintei din 30 iulie, Guvernul a aprobat suplimentarea plafonului garantiilor destinate Programului “Prima Casa” cu un miliard de lei, din care 300 de milioane pentru achizitia locuintelor ANL. Garantiile se acorda numai in moneda nationala si se vor plati tot in moneda nationala.

De mai multi ani, ANL deruleaza programul de constructie de locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, cu posibilitatea de cumparare de catre chiriasi, dupa un an de inchiriere neintrerupta.

Incapand din 2001, autoritatea a construit peste 30.000 de unitati locative, dintre care pentru aproximativ 26.000 de locuinte s-a stabilit regimul juridic, acestea trecand in proprietatea privata a statului roman.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a emis un ordin pentru stabilirea valorii de inlocuire pe metru patrat, pentru anul 2013, in vederea vanzarii acestor locuinte, la 326 euro.

Pentru cele 9.680 de unitati locative ANL care pot fi vandute in orice moment, valoarea de investitie este de aproximativ 770  milioane lei, iar in urma vanzarii se poate obtine peste 1 miliard de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-