Published On: mar, Aug 20th, 2013

Fotbalistul Costica Stefanescu s-a sinucis

costica_stefanescu* Celebrul libero al nationalei si al Universitatii Craiova era bolnav de cancer *

Gestul fostului mare fotbalist Costica Stefanescu a inlacrimat toata sflarea fotbalistica a Romaniei, de la jucatori, antrenori si pana la milioanele de suporteri care s-au bucurat alaturi de el atat la succesele Universitatii Craiova, dar si cele ale Nationalei.

La 62 de ani, Stefanescu era internat la Spitalul Militar Central. Aici, din nefericire, nu avea de infruntat atacantii adversi ci o boala necrutatoare: cancderul. Apropiatii spun ca el ajunsese la greutatea de 35 de kilograme si este foarte posibil sa se fi aruncat de la etajul cinci al spitalului pentru a scapa de durerile care-i sfasiau trupul.

“Avea 35 de kilograme în ultima vreme. El se iubea foarte mult, probabil ca n-a mai suportat chinurile prin care trecea daca a luat decizia asta. A fost foarte optimist, credea ca o sa se faca bine, dar in ultimul timp isi pierduse speranta”, a marturisitfostul sau coechi[ier, Sandu Boc, la Fanatik Show.

Costica Stefanescu a fost unul dintre cei mai mari fundasi ai fotbalului romanesc si capitan al Craiovei. A debutat in tricoul Stelei in 1969, cand avea numai 18 ani. Dupa 4 ani în Ghencea, s-a transferat in locul lui Stefan Sames la Universitatea, unde a evoluat timp de 13 ani, castigand 3 dintre cele 4 titluri ale oltenilor, plus alte patru cupe. Mai are în palmares o cupa alaturi de Steaua si 66 de prezenţe în tricoul României, participînd la Euro 1984. Si-a încheiat cariera în 1988 la FC Brasov.

Supranumit “Ministrul Apararii”, Stefanescu a facut parte din generaţia “Craiova Maxima”, care a ajuns pîna în semifinalele Cupei UEFA si sferturile Cupei Campionilor Europeni. Fostul fundas ocupa locul al doilea în ierarhia jucatorilor cu cele mai multe meciuri în Liga 1 (490), dupa Ionel Danciulescu.

Inmormantarea marelui fotbalist va avea loc la Craiova, vineri sau sambata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-