Published On: lun, Aug 5th, 2013

FMI mareste din nou taxele romanilor

Share This
Tags

FMIIntreprinzatorii care isi desfasoara afacerile de acasa vor plati impozite de zece ori mai mari pe cladire, chiar daca locuintele lor sunt trecute pe persoana fizica, iar chiriile vor fi taxate si pentru contributiile sociale.

La scurt timp dupa plecarea delagatiei FMI din Romania, Guvernul a anuntat noi proiecte legislative prin care se maresc taxele romanilor. De aceasta data, cei vizati sunt proprietarii de locuinte care scot si ceva bani de pe urma lor si, posibil, intretinatorii de familii cu venituri mari.

Mai exact, daca o locuita de la parter , se utilizeaza ca magazin, aceasta va fi impozitata la fel cum sunt taxate persoanele juridice. La fel se va intampla  si in cazul inchirierii, pe langa impozitul aferent acestui venit, proprietarul va mai plati si contributii sociale, ceea ce inseamna ca va scoate din buzunar aproximativ 16% din  valoarea  chiriei lunare.

O alta masura care este trecuta in scrisoarea de intentie cu FMI, dar pe care autoritatile nu au decis inca daca sa o dezminta sau nu, prevede ca barbatii cu venituri mari care au sotii casnice sa plateasca, incepand cu 2014, contributii la pensii si la asigurarile sociale in contul acestora.

De asemenea, acesti contribuabili ar urma sa cotizeze si la asigurarile sociale ale copiilor majori care nu sunt incadrati in munca.

Comentarii

comentariu

About the Author

-