Published On: joi, Aug 1st, 2013

Facturi mai mici la energia electrica cu 7% incepand cu luna august

Share This
Tags

ENERGIE ELECTRICANicolae Havrilet, presedinte Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei, a anunat ca  facturile la energia electrica aferente lunii iulie, pe care consumatorii le primesc in august, vor fi mai mici cu 5-7%.

Presedintele ANRE, a declarat ca : ”Este vorba despre reducerea cu 1,3% pe care am anunţat-o de la 1 iulie pentru preţul energiei electrice, iar restul ieftinirii vine ca urmare a reducerii certificatelor verzi”.

Certificatele verzi reprezinta 12% din factura. Acestea se platesc separat de pretul electricitatii, datorita schemei de sprijin de 10 miliarde de euro prin care Romania sprijina energia verde.

Potrivit Ordonantei de Urgenta 57/2013, este amanata temporar acordarea unui certificat verde pentru hidrocentralele noi cu o putere instalata de cel mult 10 MW, a unui certificat verde pentru centralele eoliene si a doua certificate pentru centralele electrice solare.

Recuperarea certificatelor verzi amanate se va face incepand cu 1 aprilie 2017 pentru centralele hidroelectrice si pentru cele solare, iar  incepand cu data de 1 ianuarie 2018 pentru cele eoliene.

Comentarii

comentariu

About the Author

-