Published On: lun, Aug 26th, 2013

EXCLUSIV Primarii din judet si limbile straine: “O sa invat dupa ce ies la pensie, n-am nici un englez pe aici”/ “Macar inteleg cateva cuvinte, daca nu le pot lega”/ “Am vorbit prin Italia, dar mai mult singur”

Share This
Tags

limbi straine

Conform propriilor CV-uri postate de paginile de internet ale Primariilor, majoritatea primarilor din judetul Braila nu cunosc nici o limba straina. Putini sunt cei care vorbesc si inteleg limba engleza sau limba franceza, la diferite niveluri.

In scoala generala, la liceu si in putine cazuri in timpul studiile universitare, actualii edili ai comunelor brailene nu au asimilat cunostintele predate la cursurile de limbi straine. Unul dintre primarii braileni ne-a declarat ca a invatat limba italiana chiar in peninsula, unde a locuit timp de 2 ani.

stefanMoise copyContactat telefonic de redactorii Infobraila, Moise Stefan, primarul comunei Tufesti, a precizat ca stie limba engleza, la nivel incepator, desi in CV nu a specificat acest lucru,

“Stiu engleza incepator. Daca n-am nici un englez pe aici, nu am mai trecut in CV. Am invatat in liceu si la facultate, dar de cand sunt primar nu am vorbit”, a declarat pentru Infobraila, primarul din Tufesti.

Intrebat daca are de gand sa isi perfectioneze engleza, Moise Stefan a mentionat ca are in vedere acest lucru, insa dupa ce iese la pensie.

Popa RAdu CiresuSi primarul comunei Ciresu, Popa Radu, are trasata o linie in dreptul rubricii limbi straine din CV.

“Nu pot sa ma numesc ca stiu o limba straina daca stiu 10 sau 20 de cuvinte. Leg cateva cuvinte, dar nu stiu. De ce sa zicem ca stiu, sa-mi insusesc ceva nu stiu. Cel putin macar inteleg 2-3 cuvinte daca nu le pot lega.  Cum am declarat si in CV , cum am facut CV-ul, asa este. Nu mai am de gand sa invat ca deja am o varsta. Daca va fi nevoie, Dumnezeu stie. Niciodata sa nu zici niciodata”, a declarat Popa Radu.

Liberalul Balan Ionel, gospodarul comunei Frecatei, in varsta de 37 de ani, este unul dintre edilii care desi in CV a mentionat ca nu cunoaste nici o limba straina, afirma ca vorbeste “destul de bine” chiar doua limbi straine.

Balan Ionel FrecateiSe pare ca experienta traiului in Italia l-a ajutat pe Balan sa invete limba italiana, ceea ce i-a fost util si in timpul mandatului de primar.

“Stiu italiana, stiu si franceza. Nu am vrut sa trec in CV. Crezi ca are importanta asta? Cand alegi primarul, oamenii nu te intreaba ca ai 7 masterate. Ei sa fii gospodar sau daca ai 4 clase. Am fost plecat in Italia vreo 2 ani de zile, de acolo stiu italiana, am vorbit pe acolo, mai mult singur. Franceza am facut in scoala, din clasa a-V-a pana in clasa a-XII-a. Si uite de cand sunt primar am avut ocazia sa si vorbesc italiana. Uite am fost spre exemplu in Italia, sa ne infratim cu o comuna de acolo, si am vorbit”, a precizat primarul din Frecatei.

Comentarii

comentariu

About the Author