Published On: joi, Aug 1st, 2013

EXCLUSIV: Fostul prefect din guvernarile PDL, Dumitru Popa, concediat de Ponta. Acum doua luni, premierul ii dadea atributii

Share This
Tags

Prefectul Brailei Dumitru PopaFostul prefect al judetului Braila in timpul guvernelor Boc si Ungureanu, Dumitru Popa, alaturi de alti 45 de fosti reprezentanti in teritoriu ai guvernelor democrat-liberale au fost demisi de catre primul-ministru Victor Ponta.

Popa ocupa functia de inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului Romaniei. Demiterea a fost facuta in baza ordonantei privind reducerea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numarul de angajati, din zece ministere, inclusiv SGG.

Fostul prefect a primit un preaviz de 30 de zile, termen la finalul caruia este obligat sa paraseasca postul.

Popa a fost eliberat din functie prin Decizia nr. 325 din 31 iulie 2013, semnata de premier.

Se pare ca Dumitru Popa nu a mai fost in gratiile lui Ponta, tinand cont de faptul ca acum aproape doua luni de zile, mai precis pe data de 7 iunie 2013, premierul a semnat o decizie prin care fostului prefect i se stabileau atributiile in cadrul Secretariatului General al Guvernului. Prin Decizia nr. 232 din 7 iunie 2013, Popa era desemnat “sa indeplineasca, la nivelul judetului Braila, atributii ce intra in sfera de competenta a Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice”.

Dumitru Popa, fost director al Agentiei Judetene de Protectie a Mediului intre 2005 si 2006,  a fost subprefect al judetului Braila in perioada 2006-2009 si prefect din 2009 pana in anul 2012.

Numele lui Popa a fost readus in atentia publicului in scandalul avansarilor din Armata, cand postul de televiziune Antena 3 a facut publica lista avansarilor din Armata Romana, din timpul cand ministrul Apararii era Gabriel Oprea, actualul vicepremier. Printre jurnalisti, politicieni si functionari publici care au devenit peste noapte colonei sau generali, se afla si numele fostului prefect Popa, care a fost avansat colonel. Inainte de avansare Dumitru Popa era sublocotenent.

Comentarii

comentariu

About the Author