Published On: mar, Aug 20th, 2013

EXCLUSIV BATAIE DE JOC: Fostul prefect Dumitru Popa trimis director la Casa de Asigurari de Sanatate Braila

Share This
Tags

Dupa trei saptamani de la demiterea din functia de inspector guvernamental, fostului prefect Dumitru Popa i s-a gasit un alt loc de munca, insa de data aceasta la Casa de Asigurari de Sanatate.

In data de 31 iulie, fostul prefect al judetului Braila in timpul guvernelor Boc si Ungureanu, Dumitru Popa, alaturi de alti 45 de fosti reprezentanti in teritoriu ai guvernelor democrat-liberale au fost demisi de catre primul-ministru Victor Ponta.  Popa ocupa functia de inspector guvernamental in cadrul Secretariatului General al Guvernului Romaniei.

Demiterea, facuta in baza ordonantei privind reducerea a aproape 3.000 posturi ocupate, echivalent a 4% din numarul de angajati, din zece ministere, inclusiv SGG, se pare ca a fost doar o chestiune de imagine a Guvernului USL.

In data de 19 august, premierul Victor Ponta a semnat decizia de transferare a lui Dumitru Popa, “la cerere”, in functia de director al Directiei relatii contractuale din cadrul Casei de Asigurari de Sanatate a Judetului Braila. Numirea se face prin ordin semnat de Luciana Boboc, presedintele Casei de Asigurari de Sanatate Braila.

Dumitru Popa, fost director al Agentiei Judetene de Protectie a Mediului intre 2005 si 2006,  a fost subprefect al judetului Braila in perioada 2006-2009 si prefect din 2009 pana in anul 2012.

Numele lui Popa a fost readus in atentia publicului in scandalul avansarilor din Armata, cand postul de televiziune Antena 3 a facut publica lista avansarilor din Armata Romana, din timpul cand ministrul Apararii era Gabriel Oprea, actualul vicepremier. Printre jurnalisti, politicieni si functionari publici care au devenit peste noapte colonei sau generali, se afla si numele fostului prefect Popa, care a fost avansat colonel. Inainte de avansare Dumitru Popa era sublocotenent.

Comentarii

comentariu

About the Author