Published On: mar, Aug 13th, 2013

EXCLUSIV Agrimon a cerut INSOLVENTA. Iulian Urban, fost senator PDL: “Agrimon vrea sa isi lase clientii cu ochii in soare”

Share This
Tags

AgrimonSC Agrimon SRL Oprisenesti, cel mai mare producator de oua de consum din Romania, a solicitat Tribunalului Braila intrarea in insolventa. Instanta va decide in cursul zilei de astazi daca admite cererea societatii.

Cererea a fost depusa pe data de 8 august 2013, iar conform legii aceasta “se va judeca de urgenta in termen de 5 zile, fara citarea partilor”.

Agrimon este parte a trustului italian Monaldi Group, fiind din anul 2003 cel mai mare producator de oua din tara, cu o productie de aproximativ 700.000 oua pe zi.

Fostul senator PDL, avocatul Iulian Urban, spune ca cererea Agrimon reprezinta dorinta societatii de a-si lasa clientii “cu ochii in soare”.

“Acestia au depus o cerere de insolventa in mod miseleste si au termen in 13 august 2013 dorind evident sa isi lase clientii cu ochii in soare”, afirma Urban, presedintele Asociatiei de Asistenta pentru Consumator, pe blogul personal.

La data de 30 iunie a.c. , Agrimon se afla pe lista ANAF a contribuabililor care inregistreaza obligatii restante la bugetul asigurarilor pentru somaj, impotriva societatii demarandu-se procedura executarii silite.

Agrimon detine mai multe ferme in judetul Braila, iar anul trecut societatea s-a aflat in mijlocul unui scandal national referitor la modul in care sunt tinute pasarile in custi. Fundatia “Vier Pfoten” a criticat dur la inceputul anului 2012 Agrimon, publicand un material video filmat intr-una din fermele din judetul Braila, in care sunt prezentate conditiile “de tortura” in care sunt tinute gainile.

In anii trecuti, SC Agrimon SRL se afla in topul firmelor brailene care au prosperat in timpul crizei financiare.

Comentarii

comentariu

About the Author