Published On: vin, Aug 2nd, 2013

Eveniment cultural in memoria lui Petre Stefanescu – Goanga

Share This
Tags

SAstazi, 2 august la orele 18:00, se va sustine un eveniment cultural, in care zeci de participanti la Cursurile de Maiestrie Artistica vor vizita Casa Memoriala Petre Stefanescu-Goanga, din Piata Poligon 2A. Cursuriile fiind oferite  de marea soprana Mariana Nicolesco.  Participantii vor fi intampinati de Primarul Aurel Simionescu.

Dr. Stephan Poen va prelua cuvantul dupa salutul adresat de Mariana Nicolescu, reamintind viata si cariera celebrului artist cu inregistrari ale interpretarilor sale. Casa Memoriala Petre Stefanescu-Goanga, restaurata din temelii, e o dovada deosebita a trecutului cu multe semnificatii si valori ale Brailei. Omagiu adus unui artist memorabil al liricii romanesti, deasemenea descedent dintr-o familie care a marcat pentru totdeauna istoria Brailei, edificand TeatrulRally, azi teatrul Maria Filotti. Pe scena teatrului a debutat legendara Hariclea Darclee la 1881.

Petre Stefanescu-Goanga a fost idolatrizat ca interpret al unui vast repertoriu din opera franceza, italiana, germane si rusa, pentru personalitatea lui deosebita si pentru talentul sau exceptional de pedagog.

Comentarii

comentariu

About the Author

-