Published On: lun, Aug 5th, 2013

Disponibilizari in masa la ANAF

Share This
Tags

anafAproximativ 2.500 de angajati al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala  vor primi in aceasta saptamana preavize de concediere, masura luata în cadrul procesului de reorganizare a institutiei.

Aproximativ 300 de directori de directii din cadrul ANAF au primit astazi preavize, urmand ca pana la finele saptamanii toti cei vizati de concedieri sa fie anuntati. Majoritatea celor disponibilizati  fac parte din Garda Financiara. Angajatii concediati vor putea sa ocupe noi posturi în cadrul directiilor nou infiintate, insa numai dupa participarea la concurs.

Conform lui Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici, reorganizarea ANAF este cuprinsa intr-un act normativ. Sunt aproximativ 2.000 de persoane incluse in acest proces de reorganizare, insa noi trebuie sa avem grija ca acestia să fie integrati în noile structuri.

Sebastian Oprescu a mai spus ca angajatii disponibilizati nu vor incasa plati compensatorii, iar un angajat care a desfasurat activitati de control intr-un anumit judet, nu se poate angaja timp de trei ani in acel judet.

Guvernul a avizat, la sfârşitul lunii iunie, infiintarea Directiei Antifrauda, care va functiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penala, prin preluarea activitatii Autoritatii Nationale a Vamilor si Garzii Financiare.

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar International ca numarul actual de 221 unitati fiscale ale ANAF sa fie reorganizate in opt directii regionale pana la jumatatea acestui an si in doar 47 de unitati fiscale locale, pana in 2015.

Comentarii

comentariu

About the Author

-