Published On: mie, Aug 14th, 2013

Din Africa in Baragan. Gradina Zoo Braila are un nou locatar: Watusi – “vaca africana” din Cartea Recordurilor

Share This
Tags

watusiZoo Braila are de cateva zile un nou locatar. In schimbul unui lup alsacian trimis Gradinii Zoologice din Sibiu, Zoo Braila a fost recompensata cu un exemplar exotic din familia bovinelor, si anume Watusi- “vaca africana”. Astfel, parcul zoo brailean este printre putinele din Romania care detin un astfel de exemplar.

Masculul, in varsta de 2 ani si jumatate, cu origini africane, urmeaza sa fie expus privirilor vizitatorilor in acest weekend, cand  va fi inchis intr-un tarc special amenajat chiar la intrarea in Gradina Zoologica Braila.

Doua exemplare ale acestei specii sunt in Cartea Recordurilor pentru cea mai mare circumferinta a coarnelor la un taur.

Cu o puternica insemnatate in randul triburilor africane , fiind considerate in anumite zone din  Africa animale sacre, Watusi este una dintre cele mai vechi rase de bovine din lume, de aproape 5 milenii populand continentul negru.

“Am dat la schimbul taurului din Africa un lup alsacian. Gradina Zoologica din Sibiu nu avea un astfel de exemplar. Watusi a stat in carantina si incepand cu acest weekend va fi, credem noi, atractia Zoo Braila”, ne-a declarat Costel Balan, directorul Administratiei Pietelor si Targurilor Braila, institutia care are in subordine Gradina Zoologica Braila.

Watusi pot supravietui cu furaje de calitate inferioara si cu foarte mici cantitati de apa si mancare, aceste abilitati ajutand special sa supravietuiasca timp de milenii in Africa si sa se adapteze usor si pe alte continente cum ar fi: America de Sud, America de Nord, Europa si Australia.

La sfarsitul anului trecut, Zoo Braila a fost reprimita in Federatia Nationala a Gradinilor Zoologice din Romania si Acvariilor din Romania, dupa ce fusese exclusa in urma cu 4 ani, cand un material video in care doi angajati al parcului zoo omorau cu bestialitate un cal destinat hranirii leilor a facut inconjurul mass-mediei nationale.

Comentarii

comentariu

About the Author