Published On: joi, Aug 8th, 2013

Cursul B.N.R. a atins maximul ultimelor trei saptamani

Share This
Tags

cursul bnr a urcatCursul valutar  anuntat astazi de Banca Nationala a Romaniei a crescut pentru a doua zi consecutiv, ajungand la 4,4399/euro, atingand cel mai ridicat nivel din ultimele trei saptamani.

Rata de referinta de joi  este cu 0,95bani peste cea de miercuri.

 Leul s-a depreciat joi si in raport cu francul elvetian, cursul valutar crescand cu 1,58 bani, la 3,6107 lei francul.  Astfel, rata de schimb leu-franc elvetian a atins cel mai ridicat nivel din ultimele cinci saptamani, o paritate mai mare fiind afisata pe 3 iulie, atunci cand francul a fost cotat la 3,618 lei.

 Ratele de schimb leu-dolar si leu-franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu-euro si ratele de schimb euro-dolar si euro-franc elvetian.

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a declarat ca bancile central fac tot posibilul ca dobanzile la creditele in lei sa ajunga cat mai aproape de cele la imprumuturile in valuta.

La ora 13:00,  atunci cand BNR anunta cursul de referinta, pe piata interbancara euro era cotat la 4,4395 lei, fiind foarte apropiat de nivelul afisat  miercuri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-