Published On: mar, Aug 20th, 2013

Cuprul declanseaza boala Alzheimer

Share This
Tags

cercetatoriOamenii de stiinta au descoperit dovezi clare conform carora din cauza cuprului apar unele modificari in creier, care ar putea cauza si agrava boala Alzheimer. Deoarece cuprul este prezent in alimentatie si este de asemenea vital pentru sanatate, cercetatorii au mentionat ca nu sunt prea multe de facut in legatura cu aceasta problema.

Metalul, descoperit in alimente si apa de baut, joaca un rol foarte important in functionarea nervilor, dezvoltarea oaselor, formarea tesutului conjunctiv si secretia de hormoni.

Au fost efectuate o serie de experimente pe soareci, carora li s-au dat cantitati foarte mici de cupru in apa de baut. In termeni umani, dozele au fost echivalente cu cantitatea de cupru pe care oamenii o consuma intr-o dieta normala.

In urma studiului, cercetatorii au descoperit ca metalul care se acumuleaza in creier a intrerupt eliminarea naturala a proteinei toxice amyloid beta, care este puternic implicata in boala Alzheimer. Cuprul a stimulat de asemea direct neuronii care cresc producerea de amyloid beta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-