Published On: joi, Aug 15th, 2013

Concurs de kaiac-canoe intre Braila si Galati de Ziua Marinei: Ivan Patzaichin a fost arbitru

Share This
Tags

Zilele MarineiIncepand cu ora 10.00, pe Faleza Dunarii, s-au desfasurat manifestarile organizate cu ocazia Zilei Marinei. La eveniment au participat presedintele Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu, primarul municipiului Braila Aurel Simionescu, deputatul PNL Vasile Varga, senatorul PSD Ion Rotaru, deputatul UNPR Dorin Petrea, dar si alte oficialitati locale.

Dupa un scurt ceremonial religios si dupa trecerea in revista a navelor, incepand cu ora 10:30 a avut loc parada navala. De asemenea a fost lansata la apa o ancora de flori, in memoria marinarilor care, de-a lungul timpului, au cazut la datorie.

La parada navelor, doua monitoare militare au tras cateva salve cu munitie de manevra, si mai multe vase civile, printre care nava de croaziera “Lacu Sarat” si vaporul cu zbaturi “Borcea”, au defilat prin fata miilor de braileni prezenti pe Faleza.

Dupa parada navala, s-a dat startul concursului de kaiac-canoe dintre echipele Brailei si Galatiului, formate din sportivi sub varsta de 18 ani. Echipa braileana a fost condusa de profesorul Gheorghe Constantinov de la Clubul Sportiv Municipal. Ideea acestui inedit concurs i-a apartinut chiar marelui canoist Ivan Patzaichin, care in urma cu o luna a avut o serie de discutii in acest sens cu edilii celor doua orase de la Dunare.

“Braila este un oras minunat. Autoritatile m-au sprijinit pentru realizarea acestui concurs, iar acest lucru nu poate decat sa ma bucure. Sunteti binecuvantati ca aveti Dunarea si este pacat sa nu profitati de acest lucru. Sper ca acest concurs sa devina o traditie la Braila si Galati”, a declarat Patzaichin.

Campionul olimpic a arbitrat aceasta cursa care a avut startul la Braila si finish-ul la Galati, dar a fost de asemenea si sponsorul evenimentului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-