Published On: mar, Aug 13th, 2013

Chirii mai mari la ANL-uri

Share This
Tags

BLOCPrimaria  Braila majoreaza  chiriile  pentru locuintele construite cu fonduri guvernamentale acordate prin intermediul Agentiei Naţionale pentru Locuinte.  Cei vizati sunt persoanele care au locuit in regim de inchiriere subventionala de stat mai mult de cinci ani.

Acestia urmeaza sa plateasca o chirie de sase ori mai mare decat valoarea initiala, adica in loc de 50 de lei cat platesc in prezent, vor platii aproximativ 300 de lei lunar.

 ”Locuinţele ANL au fost construite ca locuinte sociale pentru tineret în regim de inchiriere. Si se spunea atunci sa stai 5 ani pentru ca este un ajutor pe care noi, statul, ti-l dam pentru a porni la drum. Deci, un ajutor pentru o familie tanara. Intre timp a aparut posibilitatea cumpararii acestor apartamente. Numai ca sunt blocuri care sunt de 10-11 ani, date in folosinţă de prin 2002-2003 si cei mai mulţi dintre cetatenii care locuiesc acolo sunt aceiasi care stau cu o chirie de 50 de lei la garsoniera si de 70 de lei la apartament, bani care cu certitudine nu ajung pentru intretinere pentru ca dupa 10 ani mai trebuie facute niste reparatii. Vorbim despre chiriasi care nu se mai potrivesc nici cu criteriile sociale pe care le indeplineau ei la momentul respectiv. A aparut un ordin al ministrului in care pretul de cumparare a unei locuinte ANL a scazut. Acum este de 326 euro/mp, este un pret liniar pentru tot ce inseamna ANL in Romania, caruia i se aplica diverse procente de scadere in funcţie de vechimea blocului. Nu se poate ca eu sa stau de 10 ani la ANL cu 50 sau 70 de lei chirie pe luna, in conditiile in care pe piata,  pretul chiriilor este undeva la 250-300 de lei”, a declarat recent primarul Aurel Simionescu.

BLOC1In acest moment,  in Braila, sunt 48 de blocuri ANL, cu 624 de apartamente si garsoniere, in cartierele Brailita, Apollo si Lacu-Dulce. Pe langa acestea, mai sunt in proces de construire aproximativ 130 de apartamente.

Comentarii

comentariu

About the Author

-