Published On: joi, Aug 22nd, 2013

Bomba descoperita pe un santier din Galati. Locuitorii pe o raza de 1 km vor fi evacuati

Share This
Tags

1Constructorii au inceput lucrarile pentru ridicarea unui mall pe Bulevardul George Cosbuc din Galati, iar in aceasta dimineata au descoperit o bomba de aviatie din cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Pirotehnistii au constat faptul ca bomba are o greutate de 100 kg si ca alta solutie nu exista, decat sa o detoneze pe loc, intrucat o incercare de a o muta risca sa declanseze o explozie. Locuitorii de pe o raza de un kilometru urmeaza sa fie evacuati, dar nu se va face nimic pana la ora 15:00, cand este asteptata o echipa de pirotehnisti de la Bucuresti.

“Autoritatile locale, in colaborare cu echipa de pirotehnisti ISU de la Ciolpani, care se afla in drum spre Galati, vor decide ce se va intampla in acest caz. Exista posibilitatea ca bomba sa fie detonată pe loc din cauza riscurilor presupuse de mutarea bombei, ceea ce va impune evacuarea localnicilor din zona. In acest caz se poate impune sistarea oricaror activitati si evacuarea pe o raza de un kilometru”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Galati, Eugen Chirita.

La fata locului se afla si edilul orasului, Marius Stan si a avertizat ca exista un pericol real. “Trebuie sa ne asiguram ca vor fi pagube materiale cat mai mici”, a precizat primarul.

Locuitorii din zona au fost pusi in alerta, iar muncitorii au fost trimisi acasa pana maine. Santierul unde a fost descoperita bomba se afla in apropierea unei unitati militare dezafectate si a patinoarului. In zona sunt mai multe unitati comerciale, case, dar si un bloc de 12 etaje, construit recent.

Purtatorul de cuvant al Primariei Galati, Marius Costache, a spus ca proiectilul de artilerie se afla la aproximativ trei metri adancime, prins in nisip, unde a fost ingropat alaturi de alte bombe. Acesta a mentionat ca in timpul razboiului, in zona respectiva a functionat un aerodrom militar.

Zona a fost securizata, iar bulevardul George Cosbuc va fi închis circulatiei rutiere, de la intersectia cu strada Bucovinei pana la intersectia cu strada Silozului. De asemenea, nu se va circula nici pe strazile Milcov si Calarasi, intre bulevardul George Cosbuc si strada Cotesti.

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-