Published On: mie, Aug 14th, 2013

BNR emite monede dedicate implinirii a o suta de ani de la nasterea Mariei Tanase

Share This
Tags

mondeBanca Nationala a Romaniei lanseaza miercuri, in circuitul numismatic, o moneda de argint, una din tombac cuprat si un set alcatuit din trei monede, aur, argint si tombac cuprat, dedicate implinirii a o suta de ani de la nasterea celebrei cantarete Maria Tanase.

Marea artista s-a nasut la data de 25 septembrie si a decedat pe data de 22 iunie 1963.

Conform anuntului facut de BNR, moneda de argint are valoarea nominala de zece lei, titlu de 900‰, forma rotunda, diametru de 37 mm si o greutate de 31,103 grame.

Pe moneda din argint este redata imaginea unui gramafon, ca simbol al primelor inregistrari discografice ale Mariei Tanase, cu inscriptia in cerc “Romania”, stema tarii si anul de emisiune “2013”.

Moneda din tombac cuprat are valoare nominal de un 1RON, forma rotunda, diametru  de 37 mm, greutate  23,5 grame, cant zimţat.

Moneda din aur are  o valoare nominala  de o suta  lei, titlu  de 900‰, formă rotunda, diametru  21 mm, o greutate de 6,452 grame, cant zimţat.

Reversul, comun tuturor monedelor   din aur, argint, tombac cuprat , prezinta portretul Mariei Tanase si, in arc de cerc, inscriptia “MARIA TANASE” si anii intre care aceasta  a trait “1913-1963″.

Moneda de argint va costa 300 de lei.In pret este inclusa si brosura de prezentare, moneda din tombac cuprat  va costa 80 de lei, iar setul  de trei monede va avea pretul de 1.810 lei.

Lansarea in circuitul numismatic a monedelor din argint, din tombac cuprat si a setului de monede se realizeaza  prin sucursala  regionala Bucuresti, a Bancii Nationale a Romaniei.

Monedele din aur, din argint si din tombac cuprat dedicate implinirii a 100 de ani de la nasterea  marii artiste Maria  Tanase au putere  de circulatie  pe teritoriul tarii.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de 500 de bucaţi pentru monedele  din argint, 250 de bucati monede din tombac cuprat si o suta  de seturi monede  din aur, argint si tombac cuprat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-