Published On: vin, Aug 23rd, 2013

Batranii din azile – subiect de disputa intre PDL Braila si Simionescu: “PDL se va face vocea acestor nemultumiri”. Viceprimar: “Sunt conditii la fel de bune”

Share This
Tags

batrani-4380

Viceprimar: “Au fost transferati cu acordul apartinatorilor”

Persoanele varstnice din azilele brailene sunt cel mai recent subiect de disputa intre opozitia si puterea politica de la Braila. PDL Braila ii cere primarului Aurel Simionescu clarificari cu privire la mai multe aspecte care privesc situatia batranilor din azile, precizand ca filiala “se va face vocea acestor nemultumiri”.

In luna iulie CLM Braila a hotarat fuziunea prin absorbtie a caminelor de batrani “Sf. Nicolae” si “Sf. Petru si Pavel”, dupa ce imobilul care gazduia azilul de pe strada Polona nr.22 a fost revendicat de catre proprietarul de drept. Sediul noului azil este pe strada Caraiman nr.11, intr-o cladire inchiriata de catre Primarie de la SC. Eleni SRL.

Democrat-liberalii ii cer edilului sa lamureasca conditiile in care au fost transferati varstnicii de la Caminul “Sfantul Nicolae”, cu sediul pe strada Caraiman nr.11, la Centrul de Ingrijire si Asistenta “Sfanta Maria” din  Baldovinesti, comuna Vadeni. PDL Braila ii mai solicita lui Simionescu “sa precizeze daca la efectuarea transferului Primaria Municipiului Braila detinea acordul scris al apartinatorilor persoanelor asistate”.

Viceprimarul Brailei, Doinita Ciocan, spune ca toata situatia a pornit de la fuziunea Azilelor “Sf. Nicolae” si “Sf. Petru si Pavel”, ramanand cu personalitate juridica cel din urma. Ciocan ne-a mentionat ca toate persoanele au fost transportate in functie de diagnostic, de referatul medical si numai cu acordul apartinatorilor.

PDL: “Primarul sa precizeze chiria platita SC Eleny SRL”

“Si de la “Sf. Petru si Pavel” si de la “Sf. Nicolae”, in functie de diagnostic, de discutiile cu apartinatorii au fost transferati la Centrul “Sf. Maria” din Baldovinesti. 18 persoane de la “Sf. Nicolae” si 12 persoane de la “Sf. Apostoli” au fost transferate la Baldovinesti, fiind in pregatiti, consultati. Transportul a fost asistat. Pentru toate persoanele a existat acordul apartinatorilor. La Baldovinesti sunt conditii la fel de bune”, a declarat pentru Infobraila Doinita Ciocan.

Filiala PDL Braila doreste clarificari din partea primarului Brailei legate si de punctul de lucru al azilului de pe Caraiman, situat pe strada Zambilelor nr.1A, reabilitat pe bani europeni si cu o capacitate de 40 de locuri.

“PDL Braila ii solicita primarului Aurel Simionescu sa prezinte stadiul proiectului „Reabilitare si modernizare anexa Camin persoane varstnice „Sfantul Petru si Pavel”, din strada Zambilelor nr. 1A (fost nr. 2), Braila, proiect finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013. Avand in vedere ca, in conformitate cu obiectivele proiectului mai sus mentionat, un numar de 40 de persoane varstnice, dependente si semidependente, urmau sa fie beneficiarii locatiei din strada Zambilelor, PDL Braila ii solicita primarului Simionescu sa clarifice de ce in situatia de fata persoanele dependente si semidependente au fost transferate in alte locatii atat timp cat investitia finantata prin Programul Operational Regional era destinata acestora”, se arata in comunicatul emis de democrat-liberali.

Situatia medicala a persoanelor transferate la Centrul “Sf. Maria” din satul Baldovinesti, constatata de cadre specializate, a fost motivul transferului la “Sf. Maria”, conform declaratiilor viceprimarului Doinita Ciocan.

“S-a discutat cu apartinatorii, iar apoi persoanele asistate au fost consultate de medici, de psihologi, iar in cele din urma a urmat transportul, care a fost facut conform normelor in vigoare. Au fost transportate la Centrul de Ingrijire si Asistenta din Baldovinesti pentru ca acolo pot fi tratate, in functie de diagnosticul fiecaruia”, a mai adaugat Doinita Ciocan.

In comunicatul remis Infobraila se mai arata ca “PDL Braila ii cere primarului sa precizeze care este cuantumul chiriei platite de Primaria Braila catre SC ELENY S.R.L., societatea care detine cladirea din strada Caraiman nr. 11 unde functiona caminul pentru persoane varstnice „Sfantul Nicolae”, precum si care este perioada de timp pentru care a fost incheiat acest contract”.

Societatea comerciala “ELENY” este administrata de familia raposatului om de afaceri brailean Ilie Paraschiv.

Comentarii

comentariu

About the Author