Published On: lun, Aug 5th, 2013

Basescu, despre CFR Marfa: E ridicol, Ponta imi cere sa fac pe premierul. Nu e frumos, dar de dragul coabitarii, mergem inainte

Share This
Tags

basescu2Traian Basescu a criticat in termeni duri modul in care premierul Victor Ponta gestioneaza privatizarea CFR Marfa.  In cadrul unei conferinte de presa, presedintele Basescu a precizat ca nu ii place “plimbarea procesului de privatizare intre Guvern si CSAT”.

“Vineri a avut loc sedinta CSAT. Sedinta s-a desfasurat intr-o atmosfera constructiva, s-au exprimat puncte de vedere si s-au cautat solutii. Vreau sa clarific lucrurile din punct de vedere legal. Nu imi place plimbarea procesului de privatizare intre Guvern si Consiliul Suprem de Aparare al Tarii. CSAT nu are atributii in privatizari. CSAT lucreaza strict dupa Legea 415 din 2002. Aceeasi lege era si cand s-a privatizat Petrom, cand s-a semnat cu Bechtel, si nu au trecut pe la CSAT. Guvernul a presat in crearea unui precedent, implicarea CSAT in procese de privatizare”, a declarat seful statului.

Basescu a spus ca Guvernul Romaniei trebuia sa intreprinda masuri pentru ca societatea care a castigat licitatia CFR Marfa sa plateasca  suma de bani pentru care a licitat si nu sa “plimbe” privatizarea de la Guvern la CSAT.

“Mai bine se faceau presiuni pe castigator sa vina cu banii. Au declarat licitatia un mare succes, trebuia materializat succesul. Unii politicieni vad ca fug de succes. De ce sa luam noi succesul lui Victor Ponta? CSAT si-a incheiat misiunea pe data de 5 februarie 2013, cand prin Hotararea nr. 23 a avizat strategia de privatizare, avizata strict din punct de vedere al atributiilor CSAT”, a mentionat seful statului.

Basescu a ironizat ceea ce se intampla cu privatizarea CFR Marfa si implicarea CSAT-ului in acest proces, spunand ca, i se cere sa se substituie primului-ministru.

“Nu e frumos, dar de dragul coabitarii, mergem inainte. (…) Ceea ce cere Guvernul este sa ma substitui premierului, e putin ridicol. Inainte mi se spunea ca asta vreau. Nu pot sa fac asta. Nu pot sa incalc Constitutia, mi-a fost scut in cele doua mandate”, a mai adaugat Traian Basescu.

 

Comentarii

comentariu

About the Author