Published On: lun, Aug 12th, 2013

Basescu atac dur la Ungaria: A devenit un focar de instabilitate.E ultimul an cand politicienii maghiari se pot perinda prin Romania asa de relaxat

Share This
Tags

basescu3Aflat la Izvorul Muresului, judetul Harghita, la a XI-a editie a Universitatii de Vara,  presedintele Traian Basescu a declarat ca statul roman “isi va asuma leadership-ul  punerii la punct a Budapestei”.

“Niciun prag constitutional nu poate fi nici luat in discutie, nici depasit. Poate sa se perinde prin Harghita si Covasna toata protipendada politicienilor maghiari. Cred ca e ultimul an in care au putut sa o faca atat de relaxat”, a precizat Basescu.

Seful statului a afirmat ca politicienii maghiari care au venit in Romania au depasit limita decentei: “Anul asta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult”.

Basescu a mai mentionat ca Ungaria a devenit “in momentul de fata un focar de instabilitate din punct de vedere al tratarii minoritatilor in regiune, nu in Romania, in regiune”, adaugand ca politica Budapestei a inceput sa creeze “dificultati”.

Presedintele Romaniei a fost intrebat de ce primul-ministru al Ungariei “circula prea liber” prin Transilvania.

“Daca nu v-a placut, de ce nu l-ati fluierat? Nu o sa vina Guvernul sa-l fluiere”, a raspuns Traian Basescu.

Comentarii

comentariu

About the Author