Published On: Soare, Aug 25th, 2013

Autorităţile schimbă sistemul de impozitare al imobilelor din 2014

Share This
Tags

anafMinistrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, vrea modificarea Codului fiscal şi a Codului de procedură fiscală, astfel încât proprietarii să plătească impozit pe imobile în funcţie de utilitatea lor.

Daniel Chitoiu, Ministrul Finantelor Publice, doreste schimbarea Codului fiscal si a Codului de procedura fiscala, astfel incat proprietarii sa plateasca impozit pe imobile in functie de necesitatea lor.

Prima schimbare, care a fost ceruta de companii, este un impozit din punct de vedere al profitului la societatile de tip holding,

Prin aceasta plata, stabilita de lege, Romania ar avea de castigat, pentru ca sediile sociale ale companiilor se vor muta in Romania, iar in acest fel se vor crea locuri de munca.

A doua modificare, pe care Daniel Chirtoiu spera sa o aplice de la 1 ianuarie 2014, este schimbarea modalitatii de impozitare pe cladiri si imobile “Nu se mai impoziteaza pe persoana fizica sau pe persoana juridica, ci in functe de destinatia imobilului – locuinta sau activitate comerciala”, a declarat ministrul de Finante.

Comentarii

comentariu

About the Author

-