Published On: mie, Aug 7th, 2013

Atentie soferi! De azi intra in vigoare noul cod rutier

Share This
Tags

politie

Conform noului cod rutier, care intra in vigoare astazi, 7 august, cei care transporta persoane in stare de ebrietate, vor fi pasibili de amenzi usturatoare.

Nici biciclistii nu scapa de schimbari.Conducatorii vehiculelor pe doua roti vor fi obligati sa aiba la ei actul de identitate.

Toti soferii au interzis sa circule pe acostamentul drumului, asa numita banda de urgenta. Exceptie fac biciclistii, care pot folosi acostamentul, daca nu dispun de piste special amenajate si nu pericliteaza circulatia. Mopedistii au obligatia sa circule pe un singur rand pe banda. De asemenea, pe trecerile de pietoni se vor da jos de pe vehicule si le vor folosi ca pietoni.

Noile modificări le interzic mopedistilor sa transporte pasageri în stare de ebrietate.

Aceeasi interdictie o au si transportatorii de marfuri, in cazul pasagerilor din cabina. Biciclistii au si ei cateva reguli noi. Ei sunt obligati sa mearga intr-un singur rand pe banda de circulatie, nu au voie sa foloseasca trecerile de pietoni, nu au voie sa invete mersul pe bicicleta pe drumuri intens circulate si sunt obligati sa aiba asupra lor un act de identitate.

 Noile prevederi privind examenul pentru permisul auto stipuleaza ca proba teoretica, este valabila un an de la promovare.  Totodata, posesorii de permis auto categoriile B, BE, C sau CE au dreptul sa conduca si tractoare. Soferii cu permis  auto categoria B au voie sa conduca tractoare cu o masa de maxim 3,5 tone plus remorca, iar soferii cu permis categoria C au voie si cu tractoare mai mari.

Comentarii

comentariu

About the Author

-