Published On: Soare, Aug 11th, 2013

Afaceristi si politicieni pusi in randul sfintilor

Share This
Tags

aidoma-lui-becali-fratii-milionari-micula-si-crestin-troneaza-picta-i-pe-pere-ii-unor-biserici-foto-70730Din ce in ce mai des apar pe peretii unor  biserici, pictati, politicieni, oameni de afaceri si vedete. Presa dezvaluie, zilele trecute, ca intr-o biserica din Zimnicea, ii apare autoportretul primarului. Potretul lui Petre Parvu este asezat la loc de cinste intre arhangheli si apostoli, alaturi de preotul paroh. In Videle cu ani in urma a fost pictat chipul fostului premier si primar  al Capitalei Adriean Videanu, pe peretii unui lacas de cult. Dar din cauza unor discutii iscate a fost scos dintre sfinti.

In anul 2011, au fost pictati, intr-o biserica din satul Vadu Rosca, judetul Vrancea, Gigi Becali si familia sa.

“Principal, pentru ca cineva sa fie pictat pe peretii unei biserici, trebuie sa fie ctitor”, explica parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant BOR.

In satul Cosbus, Bistrita-Nasaud, un afacerist, Pavel Sangeorzan, care a donat 250.000 de euro pentru renovarea unei mici biserici, a aparut si el printre figurile sfintilor.  “Am construit-o de jos de la radacina pana la cheie, sa-l mut  pe popa inauntru, mi-a facut cinste, o onoare ca l-a pus acolo, nu?! Eu nu cer banii inapoi, Doamne fereste, in caz ca cineva l-ar scoate in mod abuziv sau nu-i place tabloul, sa plateasca contravaloarea asta”, a declarat Sangeorzan.  Si fratii Vasile, Dumitru si Ion au fost imortalizati pe peretele unei biserici din capitala, de pe strada Barbu Vacarescu, pentru ca au ajutat la renovarea bisericii.

Pe zidurile unei biserici din Mehedinti, au fost illustrate chipurile unor personalitati precum, Nadia Comaneci, revolutionarul Vladimir Ilici Lenin si Beatles John Lennon. Este vorba despre singura biserica Romano-Catolica din Orsova, care a fost construita in perioada comunista.

 Astfel de cazuri sunt numeroase in tara, diferiti oameni de afaceri sau alesi locali isi fac titluri de onoare din autoportrete infatisate pe peretii lacasurilor de cult.

Comentarii

comentariu

About the Author

-