Published On: lun, Aug 5th, 2013

Activitatea Prefecturii publicata online

Share This
Tags

prefectura brailaMinisterul Afacerilor Interne, printr-un proiect cu finantare europeana, va dezvolta un serviciu administrativ informatic pentru cetateni si mediul de afaceri, pentru vizualizarea online a datelor referitoare la apostilele eliberate de Prefecturile din Romania.

Inca din data de 5 iulie, se deruleaza proiectul “Sistem interoperabil centralizat pentru evidenta apostilei eliberate de catre institutiile prefectului pentru actele oficiale administrative”

Prin introducerea proiectului, Ministerul Afacerilor Interne isi propune dezvoltarea unui serviciu informatic pentru cetateni si mediul de afaceri necesar vizualizarii online a datelor referitoare la apostilele eliberate din institutiile Prefecturii din Romania.

Aceasta se va realiza prin crearea unei baze de date centralizate a M.A.I., actualizata in timp real de catre Prefecturi si va furniza informatii privind actele oficiale administrative pentru care s-a eliberat apostila.

Noul serviciu va oferi posibilitatea consultarii in timp real prin mijloace electronice a bazei de date centralizate si verificarii autenticitatii actelor oficiale administrative pentru care cele 42 institutii ale prefectului elibereaza apostila în conformitate cu obligatiile internationale asumate de Romania.

Persoanele interesate de autenticitatea documentelor emise de statul roman (angajatori, mediu de afaceri, institutii publice si institutii de invatamant etc.) vor putea beneficia de noul proiect. Totodata si cele 42 de institutii ale prefectului care vor efectua inregistrarile in baza de date centralizata sau care vor dori sa obtina informatii despre alte apostile eliberate in Romania prin 88 de angajati ai acestora si ai M.A.I care vor fi instruiti pentru a opera sistemul vor fi beneficiari ai implementarii proiectului.

 Proiectul are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de aproximativ 1 milion si se va desfasura pe o perioada de 16 luni.

Comentarii

comentariu

About the Author

-