Published On: lun, Iul 29th, 2013

Ziua Imnului: Militarii i-au dat onorul politistului comunitar. Stancu continua boicotul, Infobraila la fel: Noi dam o poza cu un politist de la manifestare

Share This
Tags

Ziua imnului 2Manifestarile dedicate Zilei Imnului National au avut loc pe platoul din fata Palatului Administrativ, incepand cu ora 11.00. La eveniment au participat primarul Aurel Simionescu, politistul-comunitar Gheorghi Obreja, vicepresedintele CJ Florin Mija, viceprimarul Alexandru Danaila, seful IPJ Braila, comisar-sef Mircea Relu Vizitiu, dar si directori de deconcentrate si consilieri local si judeteni. Printre participanti s-au numarat si directorul DJST, Eduard Puiu, consilierul judetean PDL Radu Silviu si consilierul local PSD, George Caranica.

 Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, nu a participat la manifestarea unde politistul comunitar Obreja a trecut in revista militarii braileni. Stancu nu a fost prezent nici la investirea lui Gheorghi Obreja.

Dupa un scurt ceremonial religios oficiat de protopopul Gheorghe Marinescu, Gheorghi Obreja a rostit un discurs in care a evocat istoria si importanta imnului national. De asemenea a fost intonat Imnul National “Desteapta-te romane!” de cartre intreaga asistenta.

Pe langa oficialitati, la Ziua Imnului au fost prezenti si Cercetasii braileni, care i-au aplaudat indelung pe soldati.

Ziua imnului 1Prin Legea 99/1998, 29 Iulie a fost proclamata Ziua Imnului National al Romaniei, „Deşteapta-te, romane!” fiind un simbol al Revoluţiei Romane din 1848.
Reamintim faptul ca Ziarul Infobraila a luat decizia de a protesta fata de numirea lui Obreja in functia de prefect al judetului Braila prin inlocuirea  sintagmei “prefectul Gheorghi Obreja” cu “politistul comunitar Gheorghi Obreja”, in toate textele ce vor fi publicate. Mai mult decat atat, Infobraila va atasa tuturor articolelor legate de Obreja, o poza ce infatiseaza doi politisti-comunitari.

Consideram ca aceasta numire a fost facuta in dispretul opiniei publice, tinandu-se cont doar de factori si conjuncturi politice.

Numirea vine dupa un amplu scandal mediatic care l-a avut in centru pe Obreja, cel care a incercat sa isi obtina statutul de functionar public angajandu-se ca politist comunitar in comuna brasoveana Tarlungeni. Schimbarea Mihaelei Marcu, unul dintre cei mai buni prefecti pe care i-a avut Braila, a fost adusa in discutie, imediat dupa ce fostul senator PP-DD, Mihai Danut a preluat conducerea Partidului Conservator Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-