Published On: mar, Iul 23rd, 2013

Zece perchezitii in judetul Braila. VEZI AICI pe cine cauta Politia

Share This
Tags

diicotPolitistii au inceput in aceasta dimineata perchezitiile in capitala si in alte 11 judete. 14 perchezitii au loc in penitenciarele din Galati, Iasi, Craiova, Tulcea, Margineni-Giurgiu dar si la 42 de adrese din Bucuresti si in alte 11 judete. Politia are in vizor persoanele suspectate de inselaciuni telefonice prin metoda “accidentul”.

“Perchezitiile din cele cinci unitati de detentie vizeaza 14 persoane incarcerate, dintre care opt din Penitenciarul Galati, cate doua din penitenciarele Iasi si Tulcea si cate una din penitenciarele Craiova si Margineni-Giurgiu. Alte 42 de perchezitii au loc simultan la locuintele unor suspecti, dintre care cate zece in judetele Braila si Calarasi, sase in Galati, cate trei in Bucuresti, Ilfov si Suceava, doua in Buzau si cate una in Ialomita, Valcea, Caras-Severin, Hunedoara si Iasi”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Perchezitiile se desfasoara in 78 de dosare penale privind inselaciuni telefonice prin metoda “accidentul”, inregistrate la Serviciul de Investigatii Criminale din Politia Capitalei si la politiile sectoarelor 1, 2, 3, 4 si 6.

“In fapt, suspectii ar fi contactat prin telefon partile vatamate carora le aduceau la cunostinta implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate intr-un accident soldat cu victime omenesti si pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesara trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocati sau rude ale victimelor”, au precizat reprezentantii Politiei Romane.

La perchezitii participa 51 de echipe, formate din peste 500 de politisti din structurile de investigatii criminale si de interventie, sprijinite de SIIAS. Actiunea se desfasoara sub supravegherea procurorilor de caz, fiind sprijinita de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.

Comentarii

comentariu

About the Author

-