Published On: lun, Iul 22nd, 2013

Vine canicula!

Share This
Tags

caniculaAdministratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 22 iulie – 4 august, in Muntenia .

Temperaturile maxime nu vor depasi, in medie, 30 de grade Celsius la inceputul intervalului, dar apoi vor creste, astfel ca in week-end si la inceputul saptamanii viitoare se va ajunge la o vreme mai calda decat in mod obisnuit, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge 35…36 de grade Celsius. Intre 31 iulie si 4 august vremea va fi calduroasa si se vor inregistra valori termice medii in jurul a 34 de grade Celsius. Intre 22 si 25 iulie, mediile temperaturilor minime nocturne vor avea mici variatii, in jurul a 15 grade Celsius, dar pana pe 30 iulie vor fi in crestere spre aproximativ 20 de grade Celsius si ulterior nu vor mai cobori sub 18 grade Celsius.

Instabilitatea atmosferica va fi redusa in prima saptamana. Apoi pot fi si zile cand local sunt posibile averse si descarcari electrice, dar si atunci se contureaza cantitati de apa in general slabe.

Seceta prelungita din acest an au afectat si culturile agricole.

Potrivit autoritatilor, culturile distruse de seceta au atins pragul de 40% din suprafata cultivata in judetul Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-