Published On: mar, Iul 30th, 2013

VIDEO-SOCANT: AGONIA lui Costel Bibicu, de 22 de ani, pe digul Braila-Galati.Prietenii tanarului: “Interventia SAJ lasa de dorit”. Manager SAJ: “Procedura a fost una corecta”

Share This
Tags

bibicu costel1Duminica dimineata, Costel Bibicu, in varsta de 22 de ani, originar din satul Lanurile, a plecat impreuna cu un grup de prieteni la Galati, pentru a se relaxa la o piscina.

Dupa ore bune de inotat si stat in arsita soarelui, tinerii au plecat spre casa. Pe drumul spre Braila, mai precis pe digul Braila-Galati, Costel a inceput sa se simta rau, acuzand dureri in zona pieptului.

Grupul de prieteni au oprit masinile in apropierea Statiei de Epurare a Apelor Uzate, si l-au scos la aer pe brailean. In acel moment, Costel a cazut secerat sub privirile socate ale prietenilor sai.

Pana la sosirea echipajului SAJ Braila, tinerii i-au efectuat lui Costel manevre de resuscitare. Ambulanta l-a transportat la UPU, insa totul a fost in zadar: Costel a murit.

Din informatiile furnizate de prietenii tanarului, ambulanta sosita la locul incidentului nu avea medic. A. S. , un apropiat al lui Costel, ne-a precizat ca “interventia SAJ lasa de dorit”.

“Imi pare rau, dar salvarea a sosit dupa aproximativ 10 minute si nu a facut mai nimic. Fara medic, l-au suit pe targa si l-au bagat ca pe un animal in ambulanta. E anormal, mai multe i-au facut prietenii decat cei care trebuiau sa ii salveze viata”, a declarat pentru Infobraila un prieten al tanarului.

Managerul SAJ Braila, dr. Viorica Uscatu, ne-a declarat ca procedurile aplicate de echipajul de pe ambulanta tanarului de 22 de ani au fost unele corecte.

“La solicitare a plecat un echipaj cu asistent si ambulantier. Se stia despre un baiat lesinat, cazut pe dig, nimic mai mult. A fost urcat in ambulanta, unde i s-a pus monitorul si s-au inceput manevrele de resuscitare. Manevrele nu se fac pe strada. Apoi a sosit o ambulanta cu medic care l-a transportat la UPU. Manevrele prietenilor tanarului au fost gresite, au apasat pe partea stanga. Nu pot sa ii acuz, insa colegii mei au preluat pacientul in mod corect. Singurul medic de garda s-a prezentat la caz”, ne-a precizat medicul Viorica Uscatu.

Comentarii

comentariu

About the Author