Published On: vin, Iul 5th, 2013

Victor Ponta: “Societatea de cercetare de la Braila era toata capusata!”

Victor_ponta_ovidiu_micsikGuvernul a decis ca o suprafata de 2.815 hectare, inclusiv sistemul de irigatii si desecari, sa fie transferata din domeniul public al statului si administrarea Academiei de stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu – Sisesti”-statiunea de cercetare – dezvoltare agricola Braila in domeniul public al judetului si administrarea Consiliului Judetean Braila. Luni, presedintele Traian Basescu a spus ca ii este teama ca printr-o ordonanta s-au mutat iarasi “vreo 2.000-2.500 de hectare” de teren al institutelor de cercetare, iar in acest caz va intoarce de la promulgare in Parlament legea de aprobare a acestei ordonante. In sedinta de joi a Guvernului, premierul Ponta i-a spus ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, ca atunci când este criticat pentru activitatea de la minister, indiferent de functia celui care il critica, sa se gândeasca la sponsorii acestor politicieni si sa taie contractele sponsorilor prin care se” capuseaza” agricultura, ca raspuns la atacurile dure ale lui Traian Basescu privind aceasta ordonanta.
“Domnul ministru, nu va uitati la ce zic oamenii politici, indiferent de cât de inalta este functia lor, care sunt prieteni cu tot felul de smecheri si de afaceristi din agricultura, faceti ordine in continuare. Inteleg ca tot calcam pe musuroaie: ne-am uitat la marea societate de cercetare de la Braila, care era toata capusata si toata smecherita din 2009, 2010, 2011. Deci, când va critica cineva, gânditi-va cine ii sunt prietenii si sponsorii politici si mergeti mai departe, aveti tot spijinul meu in acest sens. Nu ma intereseaza sponsorii altor oameni politici, taiati-le toate contractele prin care capusau statul in agricultura si folositi noul sistem care, iata, incepe sa aduca beneficii”, a declarat Ponta la inceputul sedintei de Guvern. In intervalul mentionat de premier, la conducerea Ministerului Agriculturii s-au succedat, printre altii, Ilie Sârbu (PSD), Mihail Dumitru si Valeriu Tabara (PDL).
Multi dintre cei care capusau staiunea de cercetare se plimba in masini de sute de mii de euro si amante eleve de liceu, se arata in mai multe comentarii de pe siteurile politice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-