Published On: joi, Iul 18th, 2013

Ponta da “fir verde” interceptarii telefoanelor cu cartele prepay care pot fi folosite de teroristi

Share This
Tags

1781-Victor Ponta1 copy PT.NETPrimul ministru Victor Ponta a afirmat, joi, ca este de acord cu interceptarea convorbirilor telefonice cu cartele preplatite, care pot fi folosite si de teroristi sau de alti oameni certati cu legea, precizand ca nu este vorba de o operatiune de interceptare, ci de inregistrare. “Este o decizie adoptata in luna august a anului trecut de catre CSAT si, de atunci, am progresat in ceea ce priveste procedurile de implementare, pentru ca in acest moment sunt peste 10 milioane de cartele pre-platite si evident ca nu poti sa retroactivezi. Nu doar ca o sustin, eram in CSAT, daca nu ma insel era in perioada mandatului interimar al domnului Antonescu, domnia sa era presedinte interimar, eu eram prim-ministru, erau toti ministrii acolo, si a fost adoptata aceasta decizie imediat dupa atentatul din Bulgaria, unde atacatorii au folosit cartele pre-platite”, conform declaratiei lui Ponta.

Afirmatia lui Victor Ponta, vine dupa ce deputatul PSD Sebastian Ghita a declarat ca intentioneaza ca in sesiunea parlamentara din toamna sa depuna o initiativa legislativa care sa permita interceptarea cartelelor telefonice preplatite de catre serviciile secrete.

Potrivit acestuia, la cumpararea cartelelor telefonice preplatite ar trebui furnizat CNP-ul utilizatorului. “Vrem sa gasim o solutie cu privire la modul de gestionare a cartelelor preplatite. Nu ma refer neaparat la cartelele pre-platite care au fost cumparate pâna acum, care isi pierd din valabilitate, nu mai sunt folosite si incet-incet ies din uz. Trebuie sa generam un cadru legal prin care, in conditiile in care aceste cartele pre-platite din România pot fi folosite la infractiuni, ele sa poata fi luate in evidenta si sa aiba acelasi regim ca telefoanele obisnuite“, potrivit declaratiei lui  Sebastian Ghita.

Comentarii

comentariu

About the Author

-