Published On: mie, iul. 17th, 2013

Vezi cum va arata faleza Brailei. Inagurarea va avea loc pe 15 august

fantana 1- falezaLa aproape doi ani de la demararea lucrarilor de reabilitare a esplanadei Braila, lucrurile incep sa intre in normal, urmand ca in mai putin de o luna, brailenii sa se bucure de noua faleza a orasului.

Faleza a fost intotdeauna un punct turistic important la noi in Braila, un loc de relaxare, un loc unde sa-ti petreci timpul liber.

Proiectul a avut in vedere amenajarea si reabilitarea spatiului de promenada dar si reabilitarea fantanilor cinetice, cat si refacerea sistemului de iluminat.

In acest sens proiectul a avut in vedere montarea a 27 de stalpi de iluminat noi care ii va inlocui pe cei vechi. Stalpii cu inaltimea de 4 metrii vor fi prevazuti cu corpuri de iluminat cu lumina indirecta si cu oglina metalica pentru realizarea unui comfort luminos sporit.

fantana- 1 falezaReabilitarea fantanilor cinetice nu va afecta latura artistica a acestora. Acest ansamblu de fantani a fost imaginat si creat pentru Braila de marele maestru artist plastic Constantin Lucaci. Fantanile vor avea jocuri de apa si de lumini, iar placajul de marmura de la cuvele fantanilor va fi inlocuit cu materiale superioare asemanatoare granitului. Langa bazinele cu jocuri de lumini va fi realizata o instalatie de care va realiza sonorizarea ambientala pe o suprafata de 600 mp.

De asemenea proiectul cuprinde si refacerea platformelor si aleilor pietonale cu placi de granit, placile deteriorate de marmura de pe trepte si contratrepte vor fi inlocuite cu altele noi, si se vor realiza rampe de acces pentru persoane cu dizabilitati.

Obelisc - falezaSaptamana trecuta, primarul Aurel Simionescu a declarat faptul ca pe 15 august, de ziua orasul, brailenii se vor putea bucura de o “noua” esplanada.

Un lucru nou pentru Braila il reprezinta Obeliscul din fata scenii. Acesta are o inaltime de 10 m iar in saptamanile urmatoare, lucratorii urmeaza sa puna in varf o figurina in forma de corabie care va fi luminata de doua reflectoare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-