Published On: vin, Iul 5th, 2013

Vezi aici cum va fi vremea in weekend

romania-0507-colorIn weekend vremea va fi usor instabila, iar valorile termice se vor situa in jurul celor normale in prima decada a lunii iulie, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Vineri, norii si ploile tin agenda meteo a zilei, asa ca e bine sa aveti la indemna umbrela. Norii intuneca cerul mai multe ore si lasa averse insotite de fulgere, tunete si intensificari de scurta durata ale vantului la deal si la munte, local in sud-vestul tarii, dar pe arii mai restranse si in celelalte regiuni. Izolat vor fi ploi mai insemnate cantitativ, se vor acumula peste 35 de litri de apa pe mp si vor fi conditii de grindina. Maximele termice sunt apropiate de cele normale pentru data din calendar. Vorbim despre valori de la 23 grade in estul Transilvaniei, pana la cel mult 31 grade in est.

Sambata vremea se mentine instabila, cu fenomene asociate instabilitatii atmosferice. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, mai ales dupa-amiaza si in primele ore ale noptii, cand local in est si in centru, dar si in zonele de deal si de munte revin aversele insotite de descarcari electrice si scurte rabufniri ale vantului. Izolat vor fi chiar si conditii de grindina. In celelalte zone doar pe arii restranse vor fi astfel de fenomene. Maximele termice se vor situa intre 24 grade in estul Transilvaniei si cel mult 31 grade in vest, dar si in sud-est.

Duminica, norii cu mare dezvoltare verticala, ce aduc averse locale insotite de fulgere, tunete si scurte intensificari ale vantului, prefera orele dupa-amiezii si primele ore ale noptii in sud-vestul tarii, in centru si in nord-est precum si zonele de munte, dar pe arii restranse determina astfel de fenomene si in celelalte regiuni. In aceste conditii, regimul termic e suportabil, chiar placut. Vorbim despre maxime de la 23 grade in nordul Moldovei, pana spre 32 de grade in vest si in sud-est.

Comentarii

comentariu

About the Author

-