Published On: joi, Iul 18th, 2013

Vezi aici ce vor implica noile masuri de austeritate adoptate de Parlamentul elen!

Share This
Tags

parlament greciaMiercuri noaptea, Parlamentul elen a adoptat masurile de austeritate convenite de guvern, inclusiv prevederile care vor putea sa duca la pierderea locurilor de munca a  25.000 de functionari publici, care pot fi concediati oricand.

La scurt timp dupa miezul noptii, vicepresedintele parlamentului Christos Markogiannakis, a declarat ca Pachetul legislativ a trecut cu 153 de voturi pentru si 140 impotriva.

Aprobarea noilor masuri de austeritate reprezinta totusi o victorie pentru premierul Antonis Samaras, care va obtine astfel urmatoarea transa din acordul de finantare externa.

Conform estimarilor politiei, votul din parlament a mers la unison cu un protest pasnic in fata cladirii legislativului, la care au participat aproximativ 3000 persoane.

Grecia trece prin cel de-al saselea an consecutiv de recesiune, iar somajul a atins cota record de 27%.

In acest sens, pentru reabilitarea situatiei, ministrii finantelor din zona euro vor discuta deblocarea transei catre Grecia intr-o teleconferinta programata pentru 24 iulie, dupa ce au convenit saptamana trecuta sa acorde 2,5 miliarde euro in luna iulie si alte 500 milioane euro in octombrie. In plus, Grecia va recupera 2 miliarde euro din profiturile obtinute de bancile centrale pe obligatiunile guvernamentale elene si va primi o transa de 1,8 miliarde euro de la FMI.

In urma deciziei de a inchide postul de stat ERT saptamana trecuta si retragerea Stangii Democratice, coalitia de guvernare a sufeit o pierdere masiva. In urma neintelegerilor din coalitie, Samaras trebuie sa se bazeze pe o majoritate de numai 155 de voturi dintr-un total de 300, formata din partidul sau, Noua Democratie, si rivalul traditional Pasok.

Comentarii

comentariu

About the Author

-