Published On: Soare, Iul 21st, 2013

Vezi aici ce patesti daca stai prea mult la soare

Share This
Tags

concediu-plaja-laptopMedicii avertizeaza ca soarele este cel mai mare inamic al sanatatii in sezonul estival.

Romanii nu se protejeaza atunci cand sunt expusi la soare. Un studiu realizat de Societatea Romana de Dermatologie arata ca unu din trei romani nici macar nu au auzit de crema cu factor de protectie.

Expunerea prelungita la soare, la ore neadecvate, respectiv 11.30-16.00, reprezinta un alt motiv de ingrijorare pentru medici, care spun ca in aceasta perioada camerele de garda sunt neincapatoare.

Principalele afectiuni provocate de expunerea neadecvata la soare sunt:arsuri solare, insolatie, lupus, alergii si chiar cancerul de piele, acesta din urma putand duce  chiar la deces daca nu este depistat la timp.

Expertii in domeniu avertizeaza ca in ultimii ani s-a inregistrat o crestere alarmanta in ceea ce priveste aparitia cancerului de piele. Ultimul barometru pe acest studiu indica faptul ca incidenta bolii este mai mare in randul femeilor decat a barbatilor.

La nivelul Uniunii Europene, Danemarca ocupa un loc fruntas in ceea ce priveste numarul persoanelor diagnosticate cu cancer de piele, incidenta bolii fiind de 26,1% in randul femeilor si de 20,4% in randul barbatilor,in timp ce tara care ocupa ultimul loc este Germania cu un procent mult mai mic si anume 15,7% la femei si de 15,5% la barbati.

Datele eurobarometrului arata ca media europeana a incidentei cancerului de piele  este de 11,8% in randul femeilor si de 11,7% in randul barbatilor.

Romania ocupa penultimul loc in ceea ce priveste numarul persoanelor diagnosticate cu cancer de piele.

Incidenta acestui tip de cancer in Romania este de 3,9% in randul femeilor si de 3,5% in randul barbatilor.Statisticile Societatii Romane de Dermatologie arata fatul ca in fiecare an la noi in tara se inregistreaza 2.000 de cazuri noi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-