Published On: vin, Iul 19th, 2013

Varujan Vosganian se va duce sa vorbeasca cu minerii din subteran

Share This
Tags

Varujan-Vosganian-11Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va fi prezent astazi, in Valea Jiului, pentru a discuta cu minerii.

“Tot ceea ce e omeneste posibil vreau sa facem pentru acei oameni, minuni insa nu o sa putem face, adica sa spui ca de acum in colo cumparam tot carbunele chiar daca nu e de buna calitate sau nu ai ce sa faci cu el. Cele trei mine sunt in programul de inchidere ,trebuie gasite pentru cei ce lucreaza acolo solutii de tranzitie de la aceasta perioada la perioada ulterioara”,a declarat premierul Victor Ponta.

Negocierile dintre directorul Societatii Nationale Inchideri Mine Valea Jiului si minerii protestatari din Valea Jiului au esuat, dupa ce ortacii nu au acceptat solutia propusa de Petre Dragoescu ,in timp ce numarul celor care nu au mai iesit din subteran, de la trei mine, a  ajuns la circa 550.

Societatea Nationala Inchideri Mine Valea Jiului are in componenta trei unitati miniere: Petrila, Paroseni si Uricani, huila extrasa de la aceste mine avand un singur comparator-Complexul Energetic Hunedoara.

La sfarsitul anului 2012, Termocentrala Mintia a facut un import de 455.000 de tone de carbune  despre care un audit, solicitat de directorul complexului, Daniel Andronache, releva ca nu era oportun.

Comentarii

comentariu

About the Author

-