Published On: mar, Iul 23rd, 2013

Vaccinuri noi pentru bebelusi

Share This
Tags

vaccin_pneumonie_mainMinisterul Sanatatii vrea sa modifice calendarul de vaccinare al bebelusilor, potrivit unui proiect de lege pus in dezbatere publica pe site-ul oficial al institutiei. Astfel, se doreste  introducerea unor noi vaccinuri, dar si modificarea varstei la care cei mici vor fi vaccinati.

Potrivit carnetului de vaccinari pus in dezbatere publica, vaccinurile antihepatita si tuberculoza nu se mai administreaza la 2-7 zile de la nasterea copilului, ci la 4-7 zile.

Carnetul reprezinta un instrument pentru evidenta statusului vaccinal al fiecarui copil si adolescent impotriva bolilor transmisibile, dar si un instrument pentru parinti de programare a vaccinarilor in functie de varsta.

In carnetul de vaccinare trebuiesc trecute obligatoriu toate vaccinurile copilului facute de unitatile medicale, actul urmand sa fie eliberat apartinatorului legal la iesirea din maternitate.Tot aici vor fi trecute si posibilele reactii adverse.

In ceea ce priveste vaccinurile antidifterie, antitetanos si antituse convulsiva, acestea nu se mai administreaza copiilor de 4 ani, iar cei cu varsta cuprinsa  intre 6 si 8 ani nu mai trebuie vaccinati contra poliomielitei.

Totodata, se introduce o noua categorie de varsta, la 14 ani, la care se administreaza  vaccinurile antidifterie si antitetanos. Medicul de familie este cel care care programeaza vaccinarile, in concordanta cu calendarul pentru imunizare.Acesta mai are obligatia de a solicita carnetul la fiecare consultatie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-