Published On: vin, Iul 5th, 2013

Vaccin antipneumococic gratuit pentru nou nascuti

vaccinurile pentru bebelusi distribuite cu intarziere netBolile pneumococice la copiii cu varste sub 2 ani reprezinta cea mai mare ingrijorare atat pentru pediatri cat si pentru medicii de familie.

Astazi, in cadrul unei mese rottunde organizate la Palatul Parlamentului, de Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 (CNP 2013) si de Ministerul Sanatatii, la care au participat Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, doctori, parlamentari romani si experti in vaccinare, Ipsos Healthcare a aratat ca nivelul ingrijorarii doctorilor cu privire la bolile pneumococice a atins o medie de 9,1 – pe o scara de la 1 la 10 –  mult peste scorul 7,9, inregistrat la nivelul Europei de Est.

“Suntem bucurosi sa aflam ca opiniile si convingerile noastre despre necesitatea vaccinului pneumococic sunt confirmate de doctori, singurii in care putem avea  incredere cand vine vorba de vaccinare. Misiunea noastra este ca, impreuna cu expertii, sa educam parintii pentru a avea copii protejati si sanatosi. Suntem increzatori ca vaccinarea pneumococica va deveni o parte a Programului National de Imunizare incepand din 2013, astfel incat sa inlaturam bariera pretului si sa oferim vaccinul gratuit tuturor bebelusilor“, a declarat Andreea Marin ambasadorul campaniei CNP 2013.

Pana la sfarsitul anului, Ministerul Sanatatii intentioneaza sa aiba necesarul de vaccin antipneumococic inceperii vaccinarii gratuite pentru copiii in varsta de pana la doi ani, si lucreaza la elaborarea unei legi speciale privind preventia.

“Ministerul Sanatatii pregateste procedura de licitatie pentru achizitionarea vaccinului pneumococic. Ne aflam in faza de elaborare a caietelor de sarcini si intentionam demararea procedurii la inceputul lunii august, astfel incat in lunile noiembrie-decembrie sa avem vaccinul necesar inceperii vaccinarii gratuite a copiilor in varsta de pana la 2 ani in cadrul programului national de imunizare”, se arata intr-un comunicat de presa trimis de Ministerul Sanatatii.

In Romania, 1 din 5 copii cu varsta pana intr-un an care ajung la medicul de familie sau in spital sufera de o boala potential pneumococica, in timp ce rezistenta pneumococului la antibiotic este in crestere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-