Published On: mar, Iul 16th, 2013

Unde se ascund brailenii de canicula?

Share This
Tags

StrandIncepem cu un loc in care nu exista conditii adecvate  pentru petrecerea timpului liber. Lacul-Sarat era cunoscuta ca o statiune renumita, care atragea multi turisti.  Locurile de relaxare, terasele mereu pline, locurile amenajate pentru gratar , casutele pentru inchiriat, hotelurile si vilele moderne erau principalele puncte tari ale statiunii.

Toate acestea tin de domeniul trecutului. Acum conditiile sunt jalnice, trotuarele sunt pline de “cratere”, terasele sunt neatractive, fara imbunatatiri, iar deseurile menajere parca au acaparat toata statiunea. Renovarile cladirilor , care altadatat erau mandria zonei, par sa nu se mai termine.

In ciuda acestor inconveniente, exista locuri de cazare, in conditii decente, departe de luxul altor statiuni balneoclimaterice.

Pentru brailenii si turistii care vor sa se distreze, in alt loc decat in Lacu-Sarat, exista Strandul de pe Faleza Dunarii. Piscina este curata, exista sezlonguri la dispozitia clientilor care isi fac abonament, iar preturile sunt rezonabile.

plaja-lacu-saratLacu-Sarat ramane totusi una dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice din Romania, beneficiile tratamentelor cu namolul si apa lacului fiind de notorietate. Statiunea este populata, in sezonul de vara, mai ales de persoanele trecute de 40 de ani, acesta fiind un specific al locului.

Strandul de pe Faleza este locul de relaxare si distractie a tinerilor braileni, care vara de vara, gasesc un spatiu racoros, la un  pas de oras, insa departe de canicula.

* Ce alte variante de petrecere a timpului liber mai au brailenii *

Din pacate pentru orasul Braila, care ar trebui sa abunde in plaje si spatii de agrement, dat fiind ca e port dunarean, brailenii abia daca mai au cateva variante pentru distractie si timp liber.

Fie ca sunt mai exclusiviste, preferate de clienti de elita sau fie ca sunt la indemana tuturor categoriilor sociale, locatiile de agrement incearca sa-i multumeasca pe toti cei care le trec pragul si sa-i ademeneasca cu tot felul de oferte, profitand de faptul ca nu exista o prea mare concurenta in domeniu.

Ray-Complexul  RaAy  poate fi considerat  “raiul” celor ce iubesc sportul si distractia prin activitate fizica. Clubul reuneste sub acelasi acoperis o sala de fitness cu aparate de ultima generatie si cu instructori personali  pentru incepatori, o piscina acoperita semiolimpica, sauna, jacuzii, un restaurant si o pizzerie si nu in ultimul rand un loc de joaca pentru copii.

Conform declaratiei managerului complexului Oana Popiceanu, RaAy  “organizeaza pentru copii cursuri de initiere de inot, fotbal, balet, zumba si mai nou kangoo jumps.”

“Clubul practica tarife atat pentru intrare libera, cat si pentru abonamente, oferta fiind flexibila in acest sens. De exemplu, daca avem ca si clienti grupuri mari precum cei de la Pompieri sau Asociatii Sportive care doresc sa incheie un contract pe termen mai lung, atunci tarifele se pot negocia”, a mai mentionat Popiceanu.

Spre satisfactia clientilor, Raay a deschis si o pizzeria cu livrare la domiciliu sau la terasa clubului. De asemeni, copiii clientilor au acces gratuit la parcul de joaca din incinta.

Singurul minus al locatiei este faptul ca nu au un spatiu descoperit unde se poate face plaja, managerul RaAy contraargumentand ca “piscina fiind acoperita se mentine un mai bun control asupra curateniei si igienei apei care sa nu creeze nici un fel de probleme clientilor “ .

SLa polul opus complexului RaAy , se situeaza vechea plaja “Perla”. Daca acum cativa ani, plaja era “Perla “ Brailei, acum a ajuns sa fie doar un conglomerat de gunoaie, zona preferata a celor ce se eschiveaza de la plata unei taxe de intrare si care sunt mai dezinhibati.

La inceputul sezonului, autoritatile din Braila se lovesc de aceleasi probleme in ceea ce priveste regulile de bun simt inexistente pentru cei care lasa pe plaja sau in apropierea padurii gunoaie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-