Published On: mie, Iul 31st, 2013

Un million de lei din fondurile CJAS pentru dispozitive medicale

Share This
Tags

csaj brailaAproape un milion de lei au fost alocati din fondurile Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Braila, in primul semestru al acestui an, pentru protezele medicale cumparate batranilor peste 60 de ani, a informat directorul CJAS, Luciana Boboc.

Aproximativ un million de lei au fost alocati din fondurile Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Braila, pentru protezele medicale cumparate batranilor peste 60 de ani, in primul semestru al acestui an, a declarat directorul CJAS, Luciana Boboc.

Pentru anul 2013, s-a alocat un fond in valoare de 1.647.000 lei, pentru dispozitive medicale, in primul semestru s-a cheltuit aproximativ 80% din suma acordata, pentru proteze auditive, cristalin, proteze ortopedice , aparat de oxygen ]i pungi pentru stomizati.

Persoanele trecute de 60 de ani au beneficiat, in aceea]i perioada, de 226.410 de retete, in valoare de 31.532.000 de lei, ceea ce reprezinta 67% din valoarea totala a retetelor eliberate de farmaciile aflate in contract cu CJAS Braila.

“Persoanele varstnice reprezinta o prioritate in sistemul asigurarilor sociale de sanatate, fiind o categorie de varsta cu frecvente probleme de sanatate. Populatia cu varsta peste 60 de ani din Braila, inscrisa la medicii de familie, este de 78.281, respectiv 24% din totalul populatiei judetului, din care in mediul rural 26.340 persoane”, a precizat Luciana Boboc.

In cadrul sistemului de asigurari de sanatate, varstnicii beneficiaza de asistenta primara asigurata de 144 medicii de familie aflati in relatii contractuale cu CJAS.

In semestrul intai, batranii au primit 169.808 consultatii si servicii, ceea ce reprezinta 62% din serviciile medicale de ambulator.

Serviciile medicale de ingrijire la domiciliu acordate persoanelor varstnice reprezinta 95% din totalul serviciilor de acest tip, cu o valoare de 55.158 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-