Published On: mie, Iul 31st, 2013

TVA redus la sectorul de carne

Share This
Tags

CODLEA - DRAKOM - SANCTIUNIMinistrul Agriculturii,  Daniel Constantin,  a declarat miercuri,  ca urmatorul produs alimentar care ar trebui sa aiba TVA scazut, dupa paine, este carnea. Guvernul a avizat, marti, reducerea TVA la paine la 9 procente, de la 1 septembrie,  impactul negativ al masurii urmand sa fie compensat prin cresterea, din luna septembrie a accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux.

 Daniel Constantin a precizat ca miercuri a semnat un angajament cu ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, pentru a se combate evaziunea fiscala din zona produselor de panificatie, atat prin identificarea locurilor in care s-a facut evaziunea fiscala, cat prin marirea pedepselor, iar in aceasta actiune vor fi implicate toate sectoarele  din panificatie.

Potrivit Ministrului Agriculturii, reducerea TVA la paine si produsele de panificaţie de la 24% la 9%   este un pas important pentru scaderea evaziunii fiscale in acest sector si ar trebui extinsa lacarne, zahar si ulei si corelata cu inspectii fiscale si simplificarea platii taxelor.

 Daniel Constantin a precizat faptul  ca preturile produselor ar putea sa scada cu procentul cu care s-a redus TVA. Introducerea de la 1 septembrie a cotei reduse de TVA este o masura pe care mediul de afaceri a cerut-o de mai multa vreme.

Comentarii

comentariu

About the Author

-