Published On: mar, Iul 2nd, 2013

Traian Basescu – presedintele “SECUILOR”, atac de Les Majeste la adresa ROMANIEI!

ppdd1Partidul Poporului – Dan Diaconescu protesteaza vehement si condamna atitudinea sfidatoare la adresa poporului roman a lui Traian Basescu, printr-o noua si grosolana incalcare a unor capitole foarte importante din Constitutia Romaniei, care se refera la integritatea si suveranitatea statului, dar si o minima cunoastere a simbolurilor de demnitate ale Romaniei.

“In Constitutia Romaniei, la art.80, se stipuleaza, in doua alineate:

(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.

(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.

Pe data de 29.06.2013, Traian Basescu a adresat felicitari romanilor, cu ocazia Zilei Imnului National. Numai ca a incurcat datele. Potrivit Legii nr. 99/1998, Ziua Imnului National se sarbatoreste pe 29 iulie, adica peste exact…o luna! Desi ar fi trebuit sa retina data de 29 iulie, pentru ca anul trecut a fost ziua in care s-a organizat referendumul pentru demiterea sa.

Daca Presedintele romanilor nu are habar de Imnul National, in schimb minoritatea maghiara isi stie foarte bine interesul fata de inventatele simboluri nationale ale inexistentului Tinut Secuiesc. Pe nu mai putin de 9 primarii si in pietele centrale din localitatile judetului Covasna, sfidand o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, este arborat “Drapelul secuiesc”. Mai mult, primarul din Tg. Secuiesc, Raduly Robert Kalman, declara ca nu va da jos ’steagul’, inainte de a da fiecarui cetatean maghiar o asemenea bucata de panza, pe care sa o amplaseze pe propria locuinta!! Fata de aceasta situatie, Traian Basescu nu a avut nici un fel de pozitie.

Partidul Poporului – Dan Diaconescu considera cele doua situatii drept iresponsabile si profund jignitoare la adresa poporului roman. Se pune firesc intrebarea: mai este Traian Basescu presedintele Romaniei, atata vreme cat, dupa cum se vede, ii sunt straine reperele istorice ale poporului nostru? Sau, mai degraba, prin sfidarea Constitutiei, precum si a atributiilor ce ii revin conform acesteia, a devenit presedintele asa-zisului Tinut Secuiesc?

PP – DD afirma ferm solidaritatea cu romanii din judetele Harghita si Covasna, abandonati si oferiti ’pe tava’ extremistilor maghiari, atat de catre ’seful statului’, cat si de guvernul USL, in scopul satisfacerii unor meschine interese electorale!

Vom apara dreptul romanilor de a trai intr-un stat national si unitar si ne vom opune, prin toate mijloacele legale, constituirii unei viitoare regiuni care sa cuprinda judetele Harghita si Covasna.

Ii asiguram pe romani ca niciodata pe teritoriul tarii noastre nu va mai exista ceva de trista amintire precum defuncta ’Regiune autonoma maghiara’ din anii 50. Nu in ultimul rand, solicitam demisia imediata a cetateanului Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei, functie pe care, asa cum ne demonstreaza din nou, nu a meritat-o niciodata!”, se arata in comunicatul de presa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-