Published On: Soare, Iul 21st, 2013

Tata si fiu vor sa ajunga in Asia cu motocicleta

Share This
Tags

poza  cu motorDoi romani, tata si fiu, pleaca marti intr-o calatorie de 80 de zile si 17.000 de kilometrii spre Asia, pe doua motociclete vechi de 10 ani si cu un buget de doar 3.000 de euro, urmand sa strabata 12 tari.

Valeriu Pana in varsta de 62 de ani, se recomanda “fotograf liber” in Bucuresti.Merge pe motocicleta din 2006 si a parcurs,pana in prezent, aproximativ 60.000 de kilometrii.

Theodor Pana, fiul acestuia, in varsta de 25 de ani, este din anul 2001 director de proiect in cadrul unei companii care construieste parcuri fotovoltaice.Merge cu motocicleta de un an,timp in care a facut aproximativ 12.000 de kilometrii.

Valeriu Pana spune ca: “Problema e ca pe drumul acesta nu te mai poti intoarce. Nu mai ai cum. Daca ai trecut de Rusia, pa, nu te mai intorci, pentru ca viza ta este «o intrare – o iesire». Daca vrei sa te intorci, ca ai patit ceva pe drum, nu te poti intoarce. Daca eu am intrat in Kazahstan, nu ma mai pot intoarce, pentru ca viza mea nu imi permite. Ma duc la rus, la frontiera, si imi spune «Inainte! Inapoi, nu!». Daca ajung in Kazahstan – si am de facut 2.000 de kilometri prin Kazahstan, pana ajung la Alma Ata -, am facut 1.000 de kilometri. Sunt intr-un sat nenorocit, in desert, si trebuie sa ma intorc. Unde ma duc? Ambasada este la inca o mie de kilometri inainte. Numai cand te gandesti la chestiile astea nu iti mai vine sa pleci. Asta te deprima. In oricare din tarile astea, nu te poti duce inapoi. Te legi de ghidon si mergi, frate, numai inainte…”

Acesta  a mai spus ca in bagaje,  pe langa haine vor mai pune si un volum de Eminescu.

Pentru orientare vor folosi, in special, harti tiparite, un atlas rutier pentru Asia si o busola.

Comentarii

comentariu

About the Author

-