Published On: joi, Iul 25th, 2013

Sute de pelerini sunt asteptati sambata la hramul Manastirii “Sfantul Pantelimon”

Share This
Tags

manastire lacSambata, 27 iulie, sute de credinciosi sunt asteptati sa participe la hramul Manastirii “Sfantul Pantelimon” din Lacu Sarat.

In cadrul conferintei care a avut loc azi la primarie, edilul sef a precizat faptul ca in aceste zile se incearca finalizarea lucrarilor care au loc in Lacu Sarat. “Sambata are loc hramul Manastirii stirii “Sfantul Pantelimon” din Lacu Sarat si incercam sa aranjam putin lucrurile. Azi si maine vor fi actiuni de asfaltare in zonele pe care s-au instalat conductele de apa. Nu sunt foarte multumit de cum o sa arate, dar va fi o schimbare fata de ceea ce a fost zilele acestea in Lac”, a declarat primarul Aurel Simionescu.

Sfanta Liturghie de hram va fi oficiata de un sobor de preoti si diaconi arhieresti in frunte cu arhiepiscopul Dunarii de Jos, Inalt Prea Sfintia Sa Casian Craciun, care le va vorbi enoriasilor, ca in fiecare an despre imbinarea tratamentului balnear, pe care-l prilejuieste statiunea, cu cel sacramental, pe care il ofera biserica si credinta in Dumnezeu.

Manastirea “Sfantul Pantelimon” din Lacu Sarat a fost ridicata in anul 1996 si este situata in apropierea statiunii balneoclimaterice. Sintirea a fost facuta in 1999, de catre IPS Casian al Dunarii de Jos si de IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, iar ansamblul manastiresc cuprinde o bisericuta din lemn, in stil maramuresan si un corp de chilii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-