Published On: mar, Iul 23rd, 2013

SUTE de braileni isi vor pierde locul de munca. Disponibilizari in masa la TERMOELECTRICA BRAILA

Share This
Tags

termocentrala chiscaniPeste 1300 de salariati ai Termoelectrica Braila si Galati, dar si de la Electrocentrale Bucuresti, isi vor pierde locul de munca pana la finele anului, in urma privatizarii si restructurarii companiilor cu capital de stat.

Informatia a fost furnizata de Ion Pisc, vicepresedintele Blocului National Sindical, inaintea intalnirii dintre sindicate si misiunea Fondului Monetar International in Romania, condusa de Andrea Schaechter.

In afara de Termoelectrica mai sunt vizate Posta Romana si Electrica Serv, de unde urmeaza sa fie disponibilizate peste 4500 de persoane. In discutiile cu reprezentantii Fondului, sindicalistii au abordat si subiectul privatizarii Complexului Energetic Hunedoara, dar si a pachetelor minoritare de actiuni de la Hidroelectrica, Nuclearelectrica si CE Oltenia.

Sindicatele au pledat si pentru modificarea Legii 62/2011, lege despre a carei modificare, ministrul delegat pentru Dialog Social, Adriana Doina Pana, a spus in luna februarie ca reprezinta o urgenta.

O delegatie a FMI se afla in vizita in Romania in perioada 17 – 31 iulie, pentru discutii asupra urmatorului program cu Romania. Concluziile intrevederilor vor fi prezentate la sfarsitul misiunii.

Comentarii

comentariu

About the Author