Published On: lun, Iul 22nd, 2013

SURSE: Senatorul PNL Catalin Boboc, noul patron al CF Braila

Share This
Tags

boboc fotbalSenatorul liberal Catalin Boboc, presedintele filialei judetene PNL Braila, este noul patron al CF Braila, conform unor surse apropiate conducerii clubului de fotbal.

Din primele informatii se pare ca Boboc a cumparat un pachet majoritar de actiuni, impreuna cu vicepresedintele PNL Braila, Neculai Ardeleanu.

Ardeleanu este proprietarul firmei Rigasi Trans SRL, societate din domeniul agricol.

Sursele au mai precizat pentru Infobraila ca in aceasta afacere este implicat si vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, PNL-istul Ovidiu Nechita.

In sedinta Consiliului Judetean de luna trecuta, presedintele Gheorghe Bunea Stancu a decis sa retraga finantarea  CJ Braila pentru echipa de fotbal CF Braila.

Acesta a declarat la momentul respectiv, faptul ca in urma avertizarilor venite din partea Curtii de Conturi a decis sa isi ia mainile de pe echipa de fotbal CF Braila.

“Nu pot sa risc ca in urma deciziilor luate in plen, consilierii judeteni sa sufere. Nu pot permite sa se puna sechestru pe bunurile consilierilor. Am hotarat sa-mi iau mainile de pe echipa de fotbal”, a declarat Stancu.

Consilierii prezenti la sedinta au fost de acord cu cele propuse de Gheorghe Bunea Stancu, urmand ca presedintii de comisii sa discute pe acestea tema.

Din acel moment, conducerea clubului si jucatorii s-au vazut nevoiti sa caute finantare in alta parte.

Cu toate ca CJ a precizat ca retrage finantarea, intrebat despre posibilitatea continuarii finantarii clubului de catre Consiliul Local, primarul Aurel Simionescu a raspuns in scris solicitarii unui suporter brailean, precizand faptul ca nu se pune problema retragerii fondurilor destinate CF Braila.

“Institutia noastra finanteaza activitatile sportive ce se desfasoara in baza unor proiecte si parteneriate incheiate. Pana la aceasta data nu exista nicio comunicare a celui de-al doilea finantator, respectiv Consiliul Judetean Braila, de retragere a finantarii. Oricum, trebuie sa intelegeti ca ne dorim, ca orice brailean, ca echipa de fotbal locala sa evolueze, respectiv sa se claseze in esaloanele superioare”, se arata in raspunsul edilului.

Sambata, aproximativ 100 de suporteri ai CF Braila au organizat o manifestare in curtea Stadionului Municipal, aratandu-si solidaritatea fata de situatia in care a ajuns clubul.

“Salvati CF Braila!” sau “Fotbalul brailean nu trebuie sa moara!” , au fost doar cateva dintre scandarile suporterilor, care au cerut salvarea clubului.

“Suporterii fotbalului brailean fac un apel nemaiintalnit si disperat catre toti brailenii, actre  autoritatile locale, investitori s.a, sa se implice in salvarea Clubului de Fotbal Braila. Oamenii trebuie sa ia atitudine! Suntem pe cale sa fim inlaturati de pe harta fotbalistica a Romaniei, suntem pe cale sa stergem 90 de ani de istorie fotbalistica!”, scria pe afisul de promovare al manifestului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-