Published On: Soare, Iul 7th, 2013

Statiunea de cercetare, un proiect maret pentru agricultura braileana

stancu evenimentVineri dimineata, la Casa Tineretului din Braila a avut loc intalnirea agricultortilor din judet, eveniment la care au fost invitati si Lucian Buzdugan, directorul IMB, Mihai Nicolescu, vicepresedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, Dumitru Daniel Botanoiu, secretar de stat la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici s.a. Tema principala a intalniri a fost Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Agricola Braila, dar si problemele care se mai intalnesc la nivelul judetului Braila, in ceea ce priveste agricultura.

In 17 mai, in cadrul Sedintei Extraordinare a CJ, consilierii judeteni au aprobat, transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului si administrarea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti”, in domeniul public al judetului si administrarea Consiliului Judetean Braila. Presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu preciza atunci ca pe langa fondurile europene pe care le vor primii, Consiliul Judetean va aloca un buget de 150 de miliarde pentru agricultura, atata in partea de cercetare cat si in dotarea laboratoarelor.

Presedintele Consiliului Judetean a tinut sa precizeze vineri ca institutia pe care o conduce va fi un simplu partener care investeste bani, fara sa aiba nevoie de bani din profit.

“Consiliul Judetean nu va lucra pamantul, va fi un partener care va baga banii si care va avea un ochi critic la ce se intampla acolo. Ca sa fie si mai clar, in documente vom stipula ca nu avem nevoie de vreun ban din profit. Daca vor sa intoarca ordonanta, asa am auzit, nu va fi bine, noi colaboram cu Academia de Stiinte Agricole si Silvice, bagam bani, vrem sa aducem cercetatori care sa fie platiti bine, sa se faca o echipa buna acolo”, a declarat Stancu.

Reprezentantii Academiei de Stinte Agricole si Silvice au salutat acest parteneriat care urmareste sa aduca Braila si Romania in topul unei cercetari benefice agriculturii. De asemenea Lucian Buzdugan, directorul IMB a declarat faptul ca Braila este orasul potrivit pentru un asemenea proiect.

“Parca niciunde nu se potriveste mai mult, ca la Braila, sa se supuna dezbaterii o astfel de tema, legata de viitorul agriculturii Braila. Aceasta problema complexa presupune cunoastere precisa a resurselor de care noi dispunem de valorile umane pe care le avem precum si de traditia si experienta judetului Braila”, a declarat acesta.

Presedintele CJ a mai tinut sa faca precizarea ca terenul destinat statiunii de cercetare va avea o singura destinatie, aceea de cercetare-dezvoltare si va ramane in domeniul public al judetului, fara a se lua in calcul trecerea acestuia in privat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-